Ελένη Βρεττού (Attica Bank): Δημιουργούμε προϊόντα για τις ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων

Ελένη Βρεττού (Attica Bank): Δημιουργούμε προϊόντα για τις ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων

Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας μας και τις ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη της εξωστρέφειας με την υποστήριξη του τραπεζικού συστήματος, αναφέρθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank, κυρία Ελένη Βρεττού στην εκδήλωση για την 48η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων– ΣΕΒΕ.

«Η εξωστρέφεια αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Για να αναπτυχθούν και να πετύχουν στο διεθνές εμπόριο οι Έλληνες εξαγωγείς, εκτός από τις δικές τους δυνάμεις χρειάζονται και υποστήριξη ώστε να διεισδύσουν περαιτέρω στις ξένες αγορές. Είμαστε δίπλα σε κάθε βήμα εξωστρέφειας που κάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις», επισήμανε η κυρία Βρεττού, καλώντας τα μέλη του ΣΕΒΕ και συνολικά τις μικρομεσαίες εταιρείες να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους και η Attica Bank θα ανταποκριθεί δίνοντάς τους λύσεις.

«Αλλάζοντας σελίδα στην τράπεζα, μπορούμε να στηρίξουμε πιο δυναμικά και αποτελεσματικά την υγιή επιχειρηματικότητα, καθώς όχι μόνο διαθέτουμε τα απαιτούμενα κεφάλαια ανάπτυξης μετά την πρόσφατη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, αλλά παράγουμε και θετικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας τις επιδόσεις μας, την ρευστότητα και τα έσοδά μας».

Όπως περιέγραψε η επικεφαλής της τράπεζας, η Attica Bank στηρίζει τις ελληνικές εισαγωγικές και εξαγωγικές επιχειρήσεις μέσω ενός ολοκληρωμένου χαρτοφυλακίου υπηρεσιών και με νέες πιο ευέλικτες και ταχύτερες διαδικασίες διαχείρισης και διεκπεραίωσης εργασιών.

Στο πλαίσιο αυτό:

  • Η τράπεζα έχει ανανεώσει όλες τις λειτουργίες και διαδικασίες του Trade Finance και μπορεί αυθημερόν να εκτελεί τα αιτήματα των επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο διεθνές εμπόριο και επιπλέον, ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της συναλλαγής να αποστέλλει αυτοματοποιημένα το αντίγραφο swift και τα λοιπά παραστατικά στο email του πελάτη.
  • Συμμετέχει στα τρέχοντα προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ενίσχυσης ρευστότητας, ψηφιακής και πράσινης μετάβασης), ενώ παράλληλα, συνεχίζει την αξιολόγηση αιτήσεων χρηματοδότησης από τα υπόλοιπα ενεργά προγράμματα, όπως το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας και το εγγυοδοτικό προϊόν ΕΑΤ-ΤΜΕΔΕ.
  • Αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο προϊόν προκειμένου να σταθεί αρωγός στα αναπτυξιακά πλάνα των επιχειρηματιών της Βόρειας Ελλάδας, με έμφαση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, στις οποίες έχει κατευθυνθεί άνω του 50% των πόρων που έχει εκταμιεύσει η Attica Bank μέσω του προγράμματος ERDF σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (E.I.F.).
  • Συμμετέχει σε κάθε δράση που αφορά σε χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, είτε αφορά σε συγκεκριμένη περιοχή (Ταμείο Δυτικής Μακεδονίας), είτε σε όλη την ελληνική επικράτεια.

«Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι οι ανάγκες των εξαγωγικών εταιρειών ποικίλλουν ανάλογα με το μέγεθος, τις εμπορικές προτεραιότητες και τους εξαγωγικούς στόχους. Οι τράπεζες πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των Ελλήνων εξαγωγέων με την ίδια προσαρμοστικότητα που ζητούν από τους πελάτες τους να επιδεικνύουν. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί οι πελάτες, και κυρίως οι επιχειρήσεις, μάς εμπιστεύονται και πάλι και έρχονται σε εμάς για να βρουν αυτό που πραγματικά χρειάζονται: προσωπική επικοινωνία και εξυπηρέτηση», κατέληξε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ