Deutsche Bank: 42% αύξηση στη μετοχή της Alpha Bank με το βλέμμα στραμμένο στο Investor Day

Deutsche Bank: 42% αύξηση στη μετοχή της Alpha Bank με το βλέμμα στραμμένο στο Investor Day

Περαιτέρω μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και οργανική δημιουργία κεφαλαίου βλέπει ο οίκος

Απαρέγκλιτα τηρεί το πρόγραμμά της και τo guidance που έδωσε στους επενδυτές η Alpha Bank, σύμφωνα με νέα έκθεση της Deutsche Bank, η οποία εκτιμά πως τα υψηλά κέρδη που παρουσίασε η Τράπεζα το α’ τρίμηνο θα συνεχιστούν, αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα €1,70, με 42% περιθώριο ανόδου και δίνοντας σύσταση αγοράς. Παράλληλα, ο οίκος τονίζει ότι μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου, η Τράπεζα στο επερχόμενο Investor Day στις 7 Ιουνίου θα αναβαθμίσει επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της σε μία σειρά από σημαντικά μεγέθη, βάσει του επικαιροποιημένου Στρατηγικού της Σχεδίου.

Ο επενδυτικός οίκος αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του για το Καθαρό Έσοδο Τόκων (ΝΙΙ), ενώ εκτιμά ότι τα κόστη αναμένεται να συμπιεστούν περαιτέρω, ως αποτέλεσμα του επιτυχούς προγράμματος εθελούσιας που ολοκλήρωσε η Τράπεζα τον Φεβρουάριο, αλλά και των μειωμένων προβλέψεων. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα συμβάλλει και η μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, τα οποία, όπως αναφέρει ο οίκος, αναμένεται να συνεχίσουν την πτωτική τους πορεία.

Παράλληλα, η Deutsche Bank κάνει ειδική μνεία στην ποιότητα του Ενεργητικού της Τράπεζας που παρέμεινε ανθεκτική στο α’ τρίμηνο, με το κόστος πιστωτικού κινδύνου να διαμορφώνεται στις 75 μ.β., αρκετά χαμηλότερο από τις 85 μ.β. που ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση, καθοριστική συμβολή είχαν οι στοχευμένες ενέργειες της Τράπεζας για τον περιορισμό πιθανών νέων καθυστερήσεων καθώς και η δημιουργία ενός αποτελεσματικού «προγράμματος πρόληψης» για τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί σύμφωνα με την Deutsche Bank.

Τέλος, ο οίκος βλέπει συνέχεια στην οργανική δημιουργία κεφαλαίου από την Alpha Bank, η οποία, όπως αναφέρει η έκθεση, θα είναι περισσότερο από επαρκής για να αντισταθμίσει τυχόν αύξηση των στοιχείων του σταθμισμένου ενεργητικού (RWA), την καταβολή μερίσματος και την απόσβεση του αναβαλλόμενου φόρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ