Έλον Μασκ: Μετά την εξαγορά αναλαμβάνει και CEO του twitter

Έλον Μασκ: Μετά την εξαγορά αναλαμβάνει και CEO του twitter

Τη διεύθυνση του Twitter προτίθεται θα αναλάβει ο Έλον Μασκ, όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνίας αξίας 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον επικεφαλής της Tesla, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNBC.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στον δημοσιογράφο του αμερικανικού δικτύου Ντέηβιντ Φάμπερ, ο Έλον Μασκ αναμένεται να αναλάβει τη θέση του CEO του Twitter, ενώ για την επιπλέον χρηματοδότηση 7 δισ. δολαρίων που εξασφάλισε ο Μασκ ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι ο ισχυρός άνδρας της Tesla επέλεξε προσωπικά τους επενδυτές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνιδρυτής του Twitter Τζακ Ντόρσεϊ, τον οποίο έχει προσεγγίσει ο Μασκ, είναι πιθανό να επανέλθει.

Ο Έλον Μασκ εξασφάλισε 7,1 δισ. ευρώ για την εξαγορά του Twitter - Ποιοι είναι οι επενδυτές

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal, ηγήθηκε της εταιρείας για λίγους μήνες μόνο, αφότου ανέλαβε τα ηνία από τον Ντόρσεϊ τον περασμένο Νοέμβριο.

Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν υπήρχαν πληροφορίες για το αν η εξαγορά της εταιρείας από τον Μασκ θα οδηγούσε σε αντικατάσταση της ηγεσίας της.

Τον περασμένο μήνα, το Reuters είχε αναφέρει ότι ο Έλον Μασκ είχε έτοιμο νέο CEO για το Twitter, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό άλλωστε ότι ο Έλον Μασκ δήλωσε ότι εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση για την εξαγορά της Twitter ύψους 7,14 δισ. δολαρίων από ομάδα επενδυτών, στους οποίους περιλαμβάνονται ο συνιδρυτής της Oracle Corp Λάρι Έλισον και η Sequoia Capital.

Σε σχετική γνωστοποίηση στην αμερικανική αγορά κεφαλαιαγοράς, αναφερόταν ότι ο Μασκ θα συνεχίσει να έχει συνομιλίες με τους υφιστάμενους μετόχους του Twitter, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής της εταιρείας Τζακ Ντόρσεϊ, προκειμένου να συνεισφέρει μετοχές στην εξαγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ