Ε.Ε. εναντίον Apple

Ε.Ε. εναντίον Apple

Για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης κατηγορείται η αμερικανική εταιρεία

Στο συμπέρασμα ότι η Apple έχει παραβιάσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, καθώς παρεμποδίζει τις υπηρεσίες μουσικής επιβάλλοντάς τους υψηλές χρεώσεις, καταλήγει προκαταρκτική έρευνα της Κομισιόν.

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, αναφέρει ότι με βάση τα ευρήματα της προκαταρκτικής έρευνας, η Apple διαστρεβλώνει τον ανταγωνισμό υπέρ της δικής της υπηρεσίας μουσικής.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από προσφυγή του Spotify που αναφέρει πως η Apple επιβάλει μεγάλες προμήθειες για την αγορά συνδρομών μέσω του AppStore και πως με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά αποθαρρύνει τους χρήστες να εγγράφονται στη δική του υπηρεσία και να ωφελείται το Apple Music.

Το θέμα των προμηθειών που υποχρεώνονται να πληρώνουν στην Apple διάφοροι πάροχοι υπηρεσιών έχει προκαλέσει και άλλες προσφυγές σε βάρος της εταιρείας. Πιο γνωστή είναι η περίπτωση της Epic Games, η οποία παράγει μερικά από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά παιχνίδια, η οποία επίσης έχει κατηγορήσει την Apple για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και για παράβαση των νόμων περί ανταγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ