Πώς να φτιάξεις ασφαλείς κωδικούς για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σου

Πώς να φτιάξεις ασφαλείς κωδικούς για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σου
Είναι, ίσως, ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος όσων κάνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές. Και αν «κλέψουν» τον κωδικό μου; Και οι hackersτον υφαρπάξουν. Απάντηση στο χρόνιο πρόβλημα επιχειρούν να δώσουν οι ερευνητές της Microsoft. Ανέπτυξαν διαδικτυακή εφαρμογή που σου επιτρέπει να σχηματίσεις ένα κωδικό τον οποία δύσκολα θα μπορεί να αντιγράψει ο επιτήδειος.

Εγγύηση εμείς για το αποτέλεσμα δεν μπορούμε να σας δώσουμε. Το βέβαιο είναι, ότι με το συγκεκριμένο εργαλείο θα μπορέσετε να φτιάξετε έναν κωδικό ο οποίος θα είναι ασφαλέστερος από την ημερομηνία γέννησής, σας το όνομά του σκύλου σας ή τον γνωστό σχηματισμό QWERTY. Πώς λοιπόν δουλεύει αυτό το εργαλείο;

«Παραγωγός» του λογισμικού είναι οι προγραμματιστές του MicrosoftResearchκαι το όνομα του εργαλείο είναι Telephwords. Η λειτουργία του είναι πολύ απλή. Πληκτρολογείτε έναν αριθμό ή ένα γράμμα. Το σύστημα αυτομάτως «μαντεύει» ποιο θα είναι το επόμενο γράμμα ή αριθμός που θα πληκτρολογήσετε. Αν εσείς επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε τον αριθμό που μάντεψε το σύστημα (μέσω αλγορίθμων, πιθανοτήτων κλπ) τότε αυξάνετε τον βαθμό επικινδυνότητας του κωδικού. Αυτομάτως, στην οθόνη θα προβληθεί ένα κόκκινο x. Αν πάλι επιλέξετε κωδικό που δεν θα ταιριάξει με τις επιλογές του συστήματος, θα επιβραβευθείτε με ένα πράσινο …τίκ. Πειραματιστείτε. Δηλώστε ως κωδικό το γνωστό 123456789. Θα γεμίσει η οθόνη κόκκινα x.

Ασφαλώς είμαστε και εμείς καχύποπτοι όπως και εσείς. Μήπως η Microsoftαποθηκεύει τους κωδικούς που δοκιμάζουμε; Μήπως ο πειραματισμός αποδειχτεί εις βάρος μας. Το εργαλείο μας διαβεβαιώνει ότι δεν γίνεται καμία αποθήκευση ενώ στη συγκεκριμένη σελίδα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας του εργαλείου.

Όσοι θέλετε να πειραματιστείτε, κάντε κλικ εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ