Η Google ετοιμάζεται να διαγράψει χιλιάδες λογαριασμούς - Ποια αρχεία θα «χαθούν» για τους χρήστες

Η Google ετοιμάζεται να διαγράψει χιλιάδες λογαριασμούς - Ποια αρχεία θα «χαθούν» για τους χρήστες

Η εταιρεία σχεδιάζει να στείλει πολλαπλές προειδοποιητικές ειδοποιήσεις στους χρήστες

Εάν δεν έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο Google εδώ και πολύ καιρό, κινδυνεύετε να τον χάσετε.

Η Google ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε διαγραφή λογαριασμών που έχουν παραμείνει ανενεργοί για τουλάχιστον δύο χρόνια. Οι ενέργειες διαγραφής θα ξεκινήσουν από τον Δεκέμβριο, σε μια προσπάθεια της αμερικανικής εταιρείας να αποτρέψει απειλές για την ασφάλεια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κολοσσού του διαδικτύου, εάν ένας λογαριασμός Google δεν είχε χρησιμοποιηθεί ή δεν έχει πραγματοποιηθεί σύνδεση σε αυτόν για τουλάχιστον δύο χρόνια, ενδεχομένως να διαγραφεί όπως επίσης και το περιεχόμενο που πιθανώς εμπεριέχεται στην πλατφόρμα Google Workplace.

Εδώ περιλαμβάνονται οι εφαρμογές Gmail, Docs, Drive, Meet και Calendar, όπως επίσης το YouTube και το Google Photos. Όπως τονίζεται εκ μέρους της Google, η αλλαγή πολιτικής θα ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς και όχι για οργανισμούς εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ή επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι το 2020 η Google είχε ανακοινώσει ότι θα αφαιρούσε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε έναν ανενεργό λογαριασμό, αλλά χωρίς να διαγράψει τον ίδιο τον λογαριασμό.

Η νέα πολιτική τίθεται σε ισχύ αμέσως, αλλά η Google είπε ότι δεν θα ξεκινήσει τη διαγραφή λογαριασμών μέχρι τον Δεκέμβριο. Η εταιρεία σχεδιάζει να στείλει πολλαπλές προειδοποιητικές ειδοποιήσεις στους χρήστες και να πραγματοποιήσει την εκκαθάριση των ανενεργών λογαριασμών σε φάσεις.

Οι πρώτοι λογαριασμοί που θα διαγραφούν είναι αυτοί που δημιουργήθηκαν και στη συνέχεια δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Πάντως, η πολιτική θα επηρεάσει μόνο προσωπικούς λογαριασμούς, και όχι εκείνους που έχουν ανοίξει οργανισμοί, όπως σχολεία και επιχειρήσεις.

Όπως εξήγησε η Google, προχωρά σε αυτή την κίνηση γιατί διαπίστωσε ότι οι πιο παλιοί λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να έχουν passwords που ο κάτοχός τους χρησιμοποιεί και αλλού και να μην χρησιμοποιούν ενημερωμένα μέτρα ασφαλείας, όπως η επαλήθευση σε δύο βήματα. Για αυτούς τους λόγους, θεωρούνται πιο ευάλωτοι στο phishing, το hacking και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Εάν έχετε κάποιο παλιό λογαριασμό τον οποίο δεν θέλετε να χάσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι ένα log in με αυτόν σε οποιαδήποτε υπηρεσία της Google και στη συνέχεια να διαβάσετε ένα email, να παρακολουθήσετε ένα βίντεο ή να πραγματοποιήσετε μία αναζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ