Δήλωση «βόμβα» από τον Ερντογάν - Στα «σκαριά» η αναγνώριση του ψευδοκράτους;

Δήλωση «βόμβα» από τον Ερντογάν - Στα «σκαριά» η αναγνώριση του ψευδοκράτους;

«Ο Μενέντεζ από μόνος του δεν μπορεί να εμποδίσει την πώληση F16 στην Τουρκία», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Την ελπίδα ότι στις 11 Νοεμβρίου στη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών θα γίνει βήμα για αναγνώριση του ψευδοκράτους, εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος άφησε αιχμές και για τη σχέση του Αμερικανού Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ με την Ελλάδα, ενώ ανέφερε πως ο Μενέντεζ από μόνος του δεν μπορεί να εμποδίσει την πώληση F16 στην Τουρκία.

Στην πτήση κατά την επιστροφή από το Αζερμπαϊτζάν, ο Τουρκος Πρόεδρος, ρωτήθηκε εάν στις 11 Νοεμβρίου κατά τη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών στην Σαμαρκάνδη θα ανοίξει η πόρτα για την μόνιμη ένταξη του ψευδοκράτους στον οργανισμό.

Η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει την απειλή του Ερντογάν: «θα έρθουμε μια νύχτα»

«Δεν υπάρχει λόγος να μην το περιμένει κανείς» απάντησε. «Οι συμμετέχουσες χώρες είναι αυτές που πρέπει πραγματικά να δώσουν ένα θετικό μήνυμα για εμάς. Με άλλα λόγια, στις διμερείς συναντήσεις που κάναμε εδώ ως Οργανισμός των Τουρκικών Κρατών, λένε πάντα ‘όποια μέτρα και να λάβει η Τουρκία ως προς αυτό, είμαστε φυσικά μαζί της’. Στην πραγματικότητα, αυτή ήταν η προσέγγιση και του αδελφού μου Ιλχάμ Αλίγεφ. Στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού των Τουρκικών Κρατών, θα το συζητήσουμε φυσικά και θα έχουμε το πιο θετικό αποτέλεσμα που πρέπει να επιτευχθεί στη Σαμαρκάνδη. Η ελπίδα μας είναι να προχωρήσουμε ως ηγέτες των Τουρκικών Κρατών προς την κατεύθυνση των δηλώσεων που κάναμε στα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με την τδβκ», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Για την πώληση F16 στην Τουρκία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «οι δηλώσεις γερουσιαστών όπως του Μενέντεζ, αποτελούν προσωπική άποψη, προσωπικούς ισχυρισμούς. Δεν αντικατοπτρίζουν σε καμία περίπτωση μια θεσμική κατάσταση. Επιπλέον, οι σχέσεις τους με την Ελλάδα αποτελούν επίσης αντικείμενο ξεχωριστής μελέτης. Γιατί είναι τόσο προκατειλημμένοι για αυτό;».

Υποστήριξε ότι «το να στρέφεται ο Μενέντεζ μόνος του εναντίον, δεν εμποδίζει αυτό το έργο. Οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει προτάσεις, αλλά το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει από το Κογκρέσο, δεν είναι αυτό το κλίμα αυτή τη στιγμή».

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «φυσικά, η Αμερική δεν είναι η μόνη διέξοδος για εμάς. Όταν είναι απαραίτητο, συζητάμε επίσης εναλλακτικές λύσεις εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως και με τα S400».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ