Προκλητικός Τσαβούσογλου: Ξεδιάντροπο να προσπαθεί η Ελλάδα να φανεί ότι έχει δίκιο

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Ξεδιάντροπο να προσπαθεί η Ελλάδα να φανεί ότι έχει δίκιο

Εμπρηστικός ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών για το περιστατικό με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις και επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με αφορμή τις φωτογραφίες με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Αθήνα ότι «συκοφαντεί» την Άγκυρα και ότι αυξάνονται τα «εγκλήματά» της.

«Είναι πραγματικά ξεδιάντροπο και απερίσκεπτο η Ελλάδα να προσπαθεί να φανεί ότι έχει δίκιο ακόμα και στην πιο άδικη κατάσταση», τόνισε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε: «Ο υπουργός Μετανάστευσης της Ελλάδας μοιράστηκε μια φωτογραφία γυμνών μεταναστών: μόνο ξεδιάντροποι, όπως η Ελλάδα έκανε κάτι τέτοιο. Με την υποστήριξη της Frontex, η απάνθρωπη μεταχείρισή της τέθηκε στο μικροσκόπιο. Η Frontex είναι συνένοχος. Αποδείχθηκε ότι άλλαξαν συντεταγμένες για να δείξουν ότι έγιναν σε τουρκικά χωρικά ύδατα».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το sigmalive.com, ανέφερε πως «την τελευταία εβδομάδα 4 μετανάστες βγήκαν νεκροί από το Αιγαίο. Η Ελλάδα τους άφησε πάλι να πεθάνουν. Η Ελλάδα τους απωθεί, κατάσχοντας τα πάντα στους μετανάστες, αφήνοντάς τους γυμνούς. Είναι φυσικό να συκοφαντεί την Τουρκία καθώς τα εγκλήματά της αυξάνονται. Κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στηρίζουν την Ελλάδα».

«Το κερί του ψεύτη στην Ελλάδα καίει μέχρι το βράδυ. Εδώ είναι τα γεγονότα. Αναφέραμε επίσης τις αδικίες στις οποίες είναι εκτεθειμένη η ΤΔΒΚ», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ