Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας όσο υπάρχει τουρκική απειλή

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας όσο υπάρχει τουρκική απειλή

Η «χείρα φιλίας» του Ακάρ και η... πανοπλία του «νυχτερινού επισκέπτη» Ερντογάν.

Παρά την ξαφνική «επίθεση φιλίας» από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, ο οποίος μετά τη συνάντηση του με τον Έλληνα ομόλογο του, στο περιθώριο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, επιχειρεί να φανεί διαλλακτικός και να ζητά «διάλογο» αντί έντασης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, με μια λιτή δήλωση του βάζει τα πράγματα στη θέση του

«Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας, καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους, και αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε χθες (13/10/2022) στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα ομόλογό του, κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν είναι απειλή για φίλους και συμμάχους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι παρά τη «χείρα φιλίας» που έτεινε ο Ακάρ, ο Τούρκος πρόεδρος παραμένει προκλητικός, αφού σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος κατά την επιστροφή του από την Αστάνα, απείλησε ξανά την Ελλάδα, αναφέροντας «έχουμε ήδη φορέσει την πανοπλία μας, μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

«Δηλώνουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διεθνούς δικαίου, της σχέσεις καλής γειτονίας, με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους και διάλογο. Τόνισα τη σημασία της ενίσχυσης του διαλόγου στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας», είπε χαρακτηριστικά ο Ακάρ.

Προφανώς απαντώντας στη ρήση Ακάρ ότι «δεν είμαστε απειλή για φίλους και συμμάχους» και στην πρόσκλησή του για διάλογο, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε «Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας, καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας».

Ο στόχος διπλός: Αφενός να υπενθυμίσει προς κάθε κατεύθυνση πως το casus belli, δηλαδή η απειλή πολέμου εκ μέρους της Τουρκίας εξακολουθεί να βρίσκεται εν ισχύ, παρά τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Άμυνας. Και αφετέρου να θέσει την μία και μόνη προϋπόθεση για την επανέναρξη του όποιου διαλόγου, δηλαδή την εξάλειψη της τουρκικής απειλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ