Είδηση «βόμβα» από Ερντογάν: Με τον Πούτιν θα φτιάξουμε κέντρο διανομής φυσικού αερίου στη Θράκη

Είδηση «βόμβα» από Ερντογάν: Με τον Πούτιν θα φτιάξουμε κέντρο διανομής φυσικού αερίου στη Θράκη

«Φορέσουμε την πανοπλία μας, θα έρθουμε ένα βράδυ, αλλά... δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία που η ιστορία θα καταγραφεί», απειλεί ο Ερντογάν.

Κέντρο διανομής αερίου στην ανατολική Θράκη, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογος του Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκάλυψε ο τελευταίος σε δηλώσεις του στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από την Αστάνα.

Ερωτηθείς από Τούρκο δημοσιογράφο «πότε θα ξεχειλίσει η υπομονή» ο Ερντογάν είπε: «Αυτό το πράγμα δεν έχει ημερομηνία. Βέβαια μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πτήση για την Άγκυρα, αναφέρθηκε στην πρόταση Πούτιν να γίνει η Τουρκία κέντρο διανομής φυσικού αερίου και είπε: «Για ένα τέτοιο κέντρο διανομής, φυσικά, η (σ.σ. ανατολική) Θράκη θεωρείται ο σημαντικότερος τόπος για αυτήν την επιχείρηση. Μαζί με τον κ. Πούτιν δώσαμε εντολή στο Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας και στον αρμόδιο φορέα της ρωσικής πλευράς να συνεργαστούν».

Ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να εξαπολύσει νέες απειλές σε βάρος της Ελλάδας. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

«Βλέπουμε βέβαια τι συμβαίνει και το τι κάνουν στην Αλεξανδρούπολη και σε διάφορα νησιά. Αφού φορέσουμε την πανοπλία μας και λάβουμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας δίνουν κανέναν φόβο. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, όλα είναι έτοιμα. Ως εκ τούτου, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα. Αφήστε τον να σκεφτεί».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει όριο που η υπομονή ξεχειλίζει, ο Ερντογάν απάντησε: «Αυτό το πράγμα δεν έχει ημερομηνία. Βέβαια μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία που η ιστορία θα καταγραφεί. Είναι δυνατόν να πούμε το τι και πότε θα το κάνουμε;».

Αναφορικά με τα F-16 ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε αισιόδοξος λέγοντας: [Αυτά τα πρόσφατα βήματα ή οι πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά όσον αφορά το F16, δείχνουν ότι κάτι έχει αλλάξει. Φυσικά όλα αυτά τα βήματα τα ακολουθεί ταυτόχρονα και η Ρωσία. Πώς προχωράει και το τι συμβαίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ