Τουρκικό «προτεκτοράτο» η Λιβύη; Τσαβούσογλου: Υπογράψαμε συμφωνία για έρευνες και γεωτρήσεις

Τουρκικό «προτεκτοράτο» η Λιβύη; Τσαβούσογλου: Υπογράψαμε συμφωνία για έρευνες και γεωτρήσεις

Υπογραφή συμφωνίας για έρευνες και γεωτρήσεις σε θάλασσα και ξηρά μεταξύ τουρκικών και λιβυκών εταιρειών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιβεβαίωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης Νέκλα Μανγκούς, την υπογραφή συμφωνίας για έρευνες και γεωτρήσεις σε θάλασσα και ξηρά μεταξύ τουρκικών και λιβυκών εταιρειών.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στην πολύπαθη Λιβύη, (η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί «αιφνιδιαστική» αφού δεν είχε ανακοινωθεί νωρίτερα), συνοδευόμενος από πολυπληθή αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου από τη γειτονική χώρα.

«Φουντώνουν» τα σενάρια για νέο τουρκολιβυκό μνημόνιο για εξερευνήσεις στην ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου

Στην ομιλία του ο Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε την υπογραφή συμφωνίας για έρευνες και γεωτρήσεις σε θάλασσα και ξηρά μεταξύ τουρκικών και λιβυκών εταιρειών.

“Η συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες που μόλις υπογράψαμε στοχεύει στη συνεργασία με τουρκικές εταιρείες και λιβυκές εταιρείες, για την εξερεύνηση και γεώτρηση, με μια αμοιβαία συνεργασία τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα” είπε χαρακτηριστικά.Παράλληλα, σημείωσε ότι όλες οι “παρόχθιες χώρες” πρέπει να επωφεληθούν εξίσου από τη Μεσόγειο.

“Εργαζόμαστε επίσης για να ξεκινήσει ξανά πτήσεις η ΤΗΥ. Χαιρετίζουμε τα βήματα που έγιναν από τη λιβυκή πλευρά σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα στα αεροδρόμια” συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ