Κυρ. Μητσοτάκης - Συνέντευξη Τύπου 86η ΔΕΘ: «Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος, δεν είμαι κωλοτούμπας»

Κυρ. Μητσοτάκης - Συνέντευξη Τύπου 86η ΔΕΘ: «Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος, δεν είμαι κωλοτούμπας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στην συνέντευξη Τύπου της 86ης ΔΕΘ.

«Έχω δεχτεί τέτοιου είδους εισηγήσεις. Δεν είμαι κωλοτούμπας», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί και δεν νοείται να αλλάξουν λίγο πριν από τις εκλογές. Θα πορευτούμε προς τις εκλογές με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο, ο οποίος θέτει τον πήχη της αυτοδυναμίας περίπου στο 37%».

Κ. Μητσοτάκης (ΔΕΘ): Μέτρα 5,5 δισ € -Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου εκτός από μία περίπτωση. Μόνο αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχτεί ότι η κάλπη της απλής αναλογικής είναι μια βόμβα στα θεμέλια της πολιτικής σταθερότητας και αποφασίσουμε από κοινού να τον αλλάξουμε. Φαντάζομαι ότι θα ερωτηθεί και ο κ. Τσίπρας την επόμενη εβδομάδα».

Καταστροφική η απλή αναλογική - Θα συνιστά πολιτική τερατογένεση

Ερωτηθείς σε περίπτωση αδυναμίας αυτοδυναμίας αν θα πάει σε επόμενες εκλογές ή θα επιδιώξει συνεργασία με άλλο κόμμα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Θεωρώ ότι η απλή αναλογική είναι καταστροφικό σύστημα για τη χώρα. Η εκτίμησή μου ότι θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές προκύπτει από τα απλά μαθηματικά. Αριθμητικά αν επιχειρούσαμε να προβάλουμε τα σημερινά δεδομένα δημοσκοπικά, θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς το πρώτο κόμμα.

Θα συνιστά πολιτική τερατογέννεση. Γι’ αυτό η πρώτη κάλπη έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία. Θα πρέπει να είναι σκαλοπάτι να διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και να εξηγήσουμε γιατί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που δεν είναι ανάγκη μονοκομματική μπορεί να οδηγήσει τη χώρα με σταθερότητα και ασφάλεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ