Ερντογάν - Εκβιασμός σε ΗΠΑ: Εάν δεν μας δώσετε F-16... θα πάρουμε από αλλού

Ερντογάν - Εκβιασμός σε ΗΠΑ: Εάν δεν μας δώσετε F-16... θα πάρουμε από αλλού

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι οι μόνες στον κόσμο που πωλούν μαχητικά αεροπλάνα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος 

Την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για προετοιμασία συνάντησης μεταξύ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε νέο μήνυμα στις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια του να αρθούν οι αντιρρήσεις του Κογκρέσου, προκειμένου να πωληθούν F-16 στην Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε νέο μήνυμα προς τις ΗΠΑ λέγοντας πως αν δεν δώσουν στην Τουρκία τα F-16, τότε θα ψάξουν μαχητικά αεροσκάφη από άλλες χώρες.

Παραλήρημα Τούρκου δήμαρχου: «Είμαι έτοιμος να ανατιναχθώ ανάμεσα σε Έλληνες στρατιώτες» (vid)

«Ελπίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μας σπρώξουν προς άλλες οδούς. Θέλω να πω μ’ αυτό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι οι μόνες στον κόσμο που πωλούν μαχητικά αεροπλάνα. Η Αγγλία, η Γαλλία, η Ρωσία πωλούν επίσης. Είναι δυνατό να τα προμηθευτούμε παντού», τόνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ, Ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα αναφερόμενος σε άλλες χώρες που είναι εν δυνάμεις προμηθευτές ανέφερε οτι «υπάρχουν ήδη κάποιοι που μας στέλνουν σινιάλα».

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο «Μπάιντεν έχει μια θετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα F-16, αλλά άφησε να εννοηθεί πως οι Ρεπουμπλικάνοι είναι κατά», υπενθύμισε ο Ερντογάν.

«Ο υπουργός μου των Εξωτερικών συνάντησε έναν αντιπρόσωπο των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλγαρία, ο οποίος είπε πως θα μπορούσαν να μας υποστηρίξουν», πρόσθεσε με νόημα ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ