Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ο κ Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου της παράκαμψης Αμφιλοχίας, έκανε αναφορά στην υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας, ενός έργου πνοής που δρομολογείται,

Την Πρέβεζα επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την παράδοση στην κυκλοφορία τμήματος της παράκαμψης Αμφιλοχίας.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από βουλευτές και τοπικούς φορείς, περπάτησε στο κέντρο της πόλης και την παραλία, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με κατοίκους. Σε καφετέρια της πόλης, τον πρωθυπουργό περίμενε πολύς κόσμος και μέλη Νέας Δημοκρατίας.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ο κ Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του έργου της παράκαμψης Αμφιλοχίας, έκανε αναφορά στην υποθαλάσσια ζεύξη της Λευκάδας, ενός έργου πνοής που δρομολογείται, ενώ επανέλαβε, ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Πρέβεζας, όπου τον Μητσοτάκη υποδέχτηκε, στη θέση όπου βρίσκεται το μεγάλο αρχαίο θέατρο, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενθουσιώδης, τόσο από τον αρχαιολογικό χώρο, όσο και από την εξέλιξη των έργων αναστήλωσης. Κατά τη συνομιλία του τόσο με την κυρία Μενδώνη όσο και με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, αλλά και τον προϊστάμενο Εφορείας Αρχαιοτήτων Γιώργο Ρηγίνο, έδειξε ενδιαφέρον για τις προοπτικές όλου του αρχαιολογικού χώρου, ως μοχλού ανάπτυξης και τουριστικής προοπτικής της ευρύτερης περιοχής.

Σε δηλώσεις της, αμέσως μετά την αποχώρηση του πρωθυπουργού, η κυρία Μενδώνη τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε φορά που επισκέπτεται την Ήπειρο, ρωτάει για την αρχαία Νικόπολη, καθώς είναι μία περιοχή, που τον ενδιαφέρει πάρα πολύ και συνέχισε: «Αυτό, ακριβώς γιατί γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως τέτοιοι αρχαιολογικοί χώροι, με αυτά τα μνημεία σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού ενδιαφέροντος, εκτός από πόλοι πολιτισμού είναι και πόλοι ανάπτυξης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η υπουργός Πολιτισμού είπε ότι στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, τουλάχιστον τα τελευταία 3 χρόνια, γίνεται ένα μεγάλο έργο, στο οποίο προστίθενται συνεχώς νέα δεδομένα. Για την αποκατάσταση του μεγάλου θεάτρου της Νικόπολης, επισήμανε πως συνεχίζεται το έργο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, με την Εφορεία Αρχαιοτήτων να ασχολείται συστηματικά και το έργο να είναι εντός χρονοδιαγραμμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ