Άκης Σκέρτσος: Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες εργάζονται

Άκης Σκέρτσος: Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες εργάζονται

Τι ανέφερε σχετικά ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξη του

«Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες εργάζονται, ενώ έχουν βρει δουλειά τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι που μέχρι πριν από κάποιους μήνες ή από ένα ή δυο χρόνια βρισκόταν στο φάσμα της ανεργίας και της κρατικής στήριξης», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στο θέμα της ανεργίας και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, επεσήμανε ότι «Όλο αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια πολιτική η οποία φέρνει αποτελέσματα και δίνει πραγματική στήριξη και απελευθερώνει ουσιαστικά του ανθρώπους από τα δεσμά της ανασφάλειας», ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει αυτή την πολιτική.

Συμπλήρωσε δε ότι «υπάρχει μια μεγάλη ανασφάλεια και έλλειψη ορατότητας ως προς τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης. Αυτό όμως που έχουμε αποδείξει και κάνουμε στην πράξη από το Φθινόπωρο του 2021 είναι ότι πηγαίνουμε πάντα με βάση τις δυνατότητες που έχει η οικονομία και αναδιανέμουμε το μέρισμα της ανάπτυξης σε όσους το έχουν ανάγκη, στοχευμένα, όχι οριζόντια και άκριτα».

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό είπε ότι «έχει ανέβει από τις αρχές του 2022 έως και σήμερα κατά 11,5%», υπογραμμίζοντας ότι «Το ζητούμενο πλέον για τη χώρα είναι όχι μόνο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά να δημιουργηθούν καλύτερες θέσεις εργασίας».


«Θέλουμε καλύτερες δουλειές, καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός χθες στον ΣΕΤΕ. Πρέπει όλες οι επιχειρήσει να ανταποκριθούν και να προσφέρουν ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας στους εργαζόμενους», σημείωσε τέλος ο κ. Σκέρτσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ