Βρετανική κυβέρνηση σε UNESCO: Δεν έχει αλλάξει η θέση μας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Βρετανική κυβέρνηση σε UNESCO: Δεν έχει αλλάξει η θέση μας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Τι ανέφερε σχετικά πηγή του βρετανικού υπουργείου Πολιτισμού 

«Η θέση μας όσον αφορά τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν αλλάζει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η βρετανική κυβέρνηση, παρά την ανακοίνωση της UNESCO για απευθείας συνομιλίες για τα γλυπτά μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και του υφυπουργού Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Λόρδου Στίβεν Πάρκινσον.

Η ανακοίνωση της UNESCO αναλυτικά (αγγλικά)

Η ημερομηνία της συνάντησης της υπουργού Πολιτισμού με το Βρετανό υφυπουργό δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Όπως τονίζει η UNESCO ζητούσε από τη Βρετανία να επανεξετάσει τη στάση της, και να προχωρήσει σε καλόπιστο διάλογο με την Ελλάδα για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών.

Πηγή του βρετανικού υπουργείου Πολιτισμού επιβεβαίωσε στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Θανάση Γκαβό ότι η βρετανική θέση δεν αλλάζει, παρά τη σκοπιμότητα της διακυβερνητικής πλέον συνάντησης, ότι τα γλυπτά είναι νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ότι οι επίτροποι του Βρετανικού Μουσείου έχουν την τελική ευθύνη για τις όποιες αποφάσεις.

Ελληνική πηγή από την πλευρά της σχολίαζε ότι πρόκειται για θετικό βήμα, διότι υπάρχει για πρώτη φορά διακυβερνητικός διάλογος σε αυτό το πλαίσιο, αλλά οι προσδοκίες είναι προς το παρόν τουλάχιστον χαμηλές, καθώς ακόμα και στην υπό εξέλιξη 23η σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής της UNESCO στο Παρίσι η βρετανική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αλλάξει θέση.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ