Σχοινάς: Το απόγευμα η εξειδίκευση των μέτρων για το ρωσικό πετρέλαιο

Σχοινάς: Το απόγευμα η εξειδίκευση των μέτρων για το ρωσικό πετρέλαιο

Για τον τρόπο πληρωμής του ρωσικού φυσικού αερίου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι θα χρειαστούν λίγες ημέρες ακόμη για να βρεθεί λύση που δεν θα παραβιάζει τις κυρώσεις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα.

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕ για ολική απαγόρευση στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα.

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, η απόφαση είναι ειλημμένη και το απόγευμα σε συνεδρίαση των μόνιμων αντιπροσώπων της ΕΕ, θα εξειδικευτεί ο τρόπος εφαρμογής της, καθώς και κάποια αιτήματα μεμονωμένων χωρών.

Για το ρωσικό φυσικό αέριο και τον τρόπο πληρωμής του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι θα χρειαστούν λίγες ημέρες ακόμη για να βρεθεί λύση ώστε να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί.

Ο κ. Σχοινάς χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη Μαΐου, σημειώνοντας ότι η απόφαση για μια κοινή αγορά ενεργείας -όπως έγινε και με τα εμβόλια του κορωνοϊού, έχει ήδη βρεθεί και ξεκινήσει με την κοινή απόφαση για την αγορά υγροποιημένου αερίου (LNG) από τις ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι ηγέτες θα συμφωνήσουν σε μια κοινή απόφαση για την ανακούφιση των ευάλωτων νοικοκυριών από τη ενεργειακή ακρίβεια, καθώς στην ΕΕ έχει διαπιστωθεί από τον Φεβρουάριο μια αρραγής ενότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ