ΣΥΡΙΖΑ για πληθωρισμό: Η ακρίβεια σαρώνει και ο Κ. Μητσοτάκης περιφρουρεί την αισχροκέρδια

ΣΥΡΙΖΑ για πληθωρισμό: Η ακρίβεια σαρώνει και ο Κ. Μητσοτάκης περιφρουρεί την αισχροκέρδια

Επίθεση στην κυβέρνηση από Αχτσιόγλου, Χαρίτση με αφορμή τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό.



Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνουν σε κοινή δήλωσή τους η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών και ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία «η οικονομική ασφυξία των εργαζομένων, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιτείνεται με δραματικό τρόπο, όπως επιβεβαιώνει το νέο άλμα του πληθωρισμού στο 8,9% τον Μάρτιο, το υψηλότερο ποσοστό από το 1995. Μάλιστα, η μηνιαία αύξηση του πληθωρισμού έφτασε στο εφιαλτικό 2,7%».

«Η ακρίβεια σαρώνει την ελληνική κοινωνία ενώ η κυβέρνηση καλύπτει και επιδοτεί την αισχροκέρδεια, αφήνοντας χωρίς ουσιαστική προστασία τους πολίτες» επισημαίνουν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ήδη, όπως αναφέρουν, έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, για φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ενέργειας, για μείωση των ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

«Όμως ο κ. Μητσοτάκης ούτε θέλει ούτε μπορεί να προστατεύσει τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Επιμένει να περιφρουρεί τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων» προσθέτουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ