Κυρ. Μητσοτάκης: Συντονισμός για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος

Κυρ. Μητσοτάκης: Συντονισμός για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος

Στρογγυλή τράπεζα με θέμα τη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικανικής Ένωσης.

Τον συντονισμό για την προστασία του εισοδήματος των αγροτών και της οικονομίας της υπαίθρου έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα τη γεωργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη, στην οποία συμπροήδρευσε σήμερα το πρωί, μαζί με τον Ιρλανδό ομόλογό του, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικανικής Ένωσης.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε την προτεραιότητα που δίνει η Ελλάδα στον αγροτικό τομέα ως παράγοντα βιώσιμης ανάπτυξης -συνδεδεμένου με τις παραδόσεις και την κουλτούρα κάθε λαού- ενώ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και επηρεάζουν το σύνολο του αγροδιατροφικού τομέα.


Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως κεντρικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η στήριξη των αγροτικών περιοχών και η ενίσχυση των εργαλείων μέσα από τα οποία θα αντιμετωπίζονται, συντονισμένα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι εξωγενείς παράγοντες και οι αβεβαιότητες που επηρεάζουν τις περιοχές οι οποίες βασίζονται στον πρωτογενή τομέα όπως και το εισόδημα των παραγωγών.

Βασικό σημεία ενδιαφέροντος για την Ελλάδα στο πλαίσιο της συνόδου ΕΕ - Αφρικανικής Ένωσης είναι η σχέση της χώρας μας με τα κράτη της Αφρικής, όπου ζουν σημαντικές και πολυπληθείς ελληνικές κοινότητες, η διαρκής οικονομική και υγειονομική στήριξη στις αφρικανικές χώρες (η Ελλάδα έχει ήδη προχωρήσει σε δωρεά 3 εκατ. εμβολίων κατά του κορωνοϊού) και το νέο πεδίο που ανοίγεται μέσα από τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ