Ν. Ανδρουλάκης: Ζήτησε άμεσα σχέδιο εξυγίανσης για τη ΛΑΡΚΟ

Ν. Ανδρουλάκης: Ζήτησε άμεσα σχέδιο εξυγίανσης για τη ΛΑΡΚΟ

Κατά τη συνάντηση του με αντιπροσωπεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατανοώντας, όπως είπε, τις αγωνίες τους «διότι αυτήν τη στιγμή η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ».

«Προφανώς υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες πολλών κυβερνήσεων για τη σημερινή κατάσταση, όμως όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, το 2020 η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε μια νομοθετική πρωτοβουλία που εμείς θεωρούσαμε ότι θα είναι ατελέσφορη -όπως αποδεικνύεται σήμερα- με το να εντάξει τη ΛΑΡΚΟ σ’ ένα ειδικό καθεστώς διαχείρισης», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Αυτό το μήνυμα που θέλω να στείλω με τη σημερινή μας συνάντηση είναι ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση εξυγίανσης της επιχείρησης, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και η επιχείρηση να αποκτήσει ξανά εξωστρέφεια, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου το νικέλιο στις διεθνείς αγορές αποτιμάται πάρα πολύ υψηλά», τόνισε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλία και να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στη Βουλή.

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί 1.200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στην απόλυση

«Σε αντίθετη περίπτωση, η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας θα βρεθεί μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα. Όταν τόσες χιλιάδες άνθρωποι οδηγούνται σε αδιέξοδο, είναι προφανές ότι κι εσείς και οι οικογένειές σας, η Εύβοια, η Φθιώτιδα και οι άλλοι νομοί, θα αντιμετωπίσουν αυξημένες ανισότητες και προβλήματα», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ