Χρ. Σταϊκούρας - Eurogroup: Η άνοδος των τιμών της ενέργειας απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας 

Χρ. Σταϊκούρας - Eurogroup: Η άνοδος των τιμών της ενέργειας απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας 

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών από το Λουξεμβούργο, λίγο πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.

O υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, σήμερα στο Λουξεμβούργο, υπογράμμισε την ανάγκη μιας συνεκτικής ευρωπαϊκής απάντησης στην άνοδο των τιμών της ενέργειας που απειλούν την οικονομική ανάκαμψη και την πράσινη μετάβαση.

"Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι ισχυρή, πολύ πιο ισχυρή από τις αρχικές προβλέψεις", δήλωσε ο Έλληνας υπουργός. Ωστόσο, τόνισε ότι "η άνοδος των τιμών της ενέργειας, ειδικά οι τιμές του φυσικού αερίου, απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας και θέτει σε κίνδυνο την πράσινη μετάβαση. Αυτό δημιουργεί μια νέα πρόκληση για όλα τα μέλη της ΕΕ, που δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν μόνα τους. Πρέπει να αναλάβουμε συγκεκριμένες ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτή η πρόκληση μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με τη δημιουργία νέων εργαλείων, με τη χρήση εργαλείων αντιστάθμισης, με τη λήψη πολλών στοχευμένων μέτρων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προκειμένου να μειωθεί η επιβάρυνση των νοικοκυριών.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει λάβει στοχευμένα μέτρα για να μειωθεί η επιβάρυνση των ελληνικών νοικοκυριών. Ταυτόχρονα όμως, η Ελλάδα ζητά μέσω επιστολής στο Eurogroup, "μια συνεκτική ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτό το θέμα", είπε ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ