Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη και Μισούστιν για πυρκαγιές και κορωνοϊό

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη και Μισούστιν για πυρκαγιές και κορωνοϊό

Συζητήθηκε το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα από τη Ρωσία

 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον ομόλογό του της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, τον οποίο και ευχαρίστησε για τη διάθεση του Beriev Be-200 το οποίο συνέβαλε και συμβάλλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, ενώ συζήτησαν το ενδεχόμενο παροχής επιπλέον βοήθειας σε αεροπορικά μέσα.
Ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και επανέλαβε την πρόσκληση να επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Ρωσία. Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση και αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Η συνεργασία για την καταπολέμηση του κορωνοϊού ήταν επίσης ένα από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν οι δύο πρωθυπουργοί όπως και στην αύξηση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 5 Μαΐου.

Τέλος οι κύριοι Μητσοτάκης και Μισούστιν αναφέρθηκαν και στην τόνωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που αποφέρει ήδη σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ