Γιάννος Παπαντωνίου: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους για το ακίνητο στη Σύρο

Γιάννος Παπαντωνίου: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους για το ακίνητο στη Σύρο

Τι υποστήριξε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μετά την έξοδο του από τοι γραφείο της ανακρίτριας

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, για την υπόθεση που συνδέεται με την πώληση του ακινήτου του στη Σύρο το 2016. Μια πώληση που είχε συνδεθεί με την κατηγορία για «ξέπλυμα» χρήματος.

Μετά την έξοδο του από την ανακρίτρια ο πρώην υπουργός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία τον βαρύνει και σχετίζεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας του.

Αναλυτικά η γραπτή δήλωση του Γιάννου Παπαντωνίου:

«Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι – όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος – «νομικά ανυπόστατη».

Εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου – για τις φρεγάτες -, στο σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση, ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία.

Με εντολές της τότε κυβέρνησης, επιχειρήθηκε κατάλυση του κράτους δικαίου. Ασκήθηκαν διώξεις σε δημόσια πρόσωπα με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία. Υιοθετήθηκαν μέθοδοι που βρίσκονται πολύ μακριά από το πλαίσιο λειτουργίας της δικαιοσύνης. Εκβιάστηκαν συγγενικά πρόσωπα για να «καταδώσουν» ψευδώς τα κατηγορούμενα δημόσια πρόσωπα. Παραποιήθηκαν στοιχεία στη διάρκεια ανακριτικών διαδικασιών. Διατάχθηκαν προφυλακίσεις με κατάφωρη παραβίαση όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικού μέτρου.

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Σήμερα, υπάρχει αντιστροφή ρόλων: Οι κατηγορούμενοι καθίστανται αθώοι και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνονται να λογοδοτήσουν.

Όμως, η πολιτικοδικαστική κακοποίηση που έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, όπως συνέβη σήμερα. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη».

*Φωτο αρχείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ