Τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριστριών σχολείων

Τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριστριών σχολείων

Προαναγγελία του υπουργού Εσωτερικών στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

 

Την κατάθεση κατεπείγουσας τροπολογίας, που αφορά στη ρύθμιση της παράτασης συμβάσεων καθαριστριών σε σχολεία, κυρίως του δήμου Αθηναίων, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Ο κ. Βορίδης σημείωσε επίσης ότι εξετάζει, "κατά πόσον, αυτό διευρύνεται, ανάλογα με τι λήξεις έχουμε, για να δω τη συνολικότερη ρύθμιση και θα δούμε αν υπάρχει κάτι άλλο [..] το οποίο είναι ιδιαίτερα κατεπείγον και πρέπει να συμπεριλάβουμε σε αυτή την τροπολογία".

Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίσθηκε από την αντιπαράθεση του κ. Βορίδη με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη για την πρόσφατη επιλογή μελών του ΑΣΕΠ από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, που επετεύχθη με τη συμφωνία ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής. Στην κριτική του κ. Ζαχαριάδη ότι η κυβέρνηση δεν επεδίωξε τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έπραττε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κυβερνούσε, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι (η κριτική αυτή) υπονομεύει, τόσο την συνταγματική πρόβλεψη (της πλειοψηφίας των τριών πέμπτων των μελών της διάσκεψης των προέδρων) όσο και την ακεραιότητα της διαδικασίας: "Ενώ τηρείται η συνταγματική πρόβλεψη στο ακέραιο, ξαφνικά ο κ. Ζαχαριάδης θυμήθηκε ότι το πρόβλημα είναι, ότι αυτή η πλειοψηφία των τριών πέμπτων δεν τον συμπεριλαμβάνει και υπονομεύει την ακεραιότητα της διαδικασίας, επειδή δεν κατέστη μέρος" είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ