Καλογρίτσας σε Προανακριτική: Μου ζήτησε ο Παππάς να είμαι «μπροστινός» σε κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ

Καλογρίτσας σε Προανακριτική: Μου ζήτησε ο Παππάς να είμαι «μπροστινός» σε κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ

Διεκόπη λόγω αδιαθεσίας η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής

Ύστερα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, διακόπηκε για αύριο (Τρίτη 18/5) στις 12:00 το μεσημέρι, η κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην αδειοδότηση των καναλιών.

Η σημερινή συνεδρίαση σημαδεύτηκε από εντάσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο κ.Καλογρίτσας αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε τα φάρμακα του, ενώ ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να τον εξετάσει. Στη συνέχεια, ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής και αποφασίστηκε να συνεχιστεί αύριο η κατάθεση του.

«Καπετάνιε, θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι;»

Ο Χρ. Καλογρίτσας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον Νίκο Παππά, τον οποίο και χαρακτήρισε "πολυαγαπημένο" του φίλο, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο τότε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, τον κάλεσε και του είπε: «Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά;».

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο επιχειρηματίας ανέφερε «στήριζα τον ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις. Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζανη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους 'νέους'. Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά».

Στην ερώτηση του προέδρου της επιτροπής, Σταύρου Κελέτση, «ποια παιδιά;» απάντησε:

Καλογρίτσας: Θα τα θυμηθώ στην πορεία. Τα έχω καταγεγραμμένα. Το καλοκαίρι του 2016 στις αρχές είχαμε εκδηλώσει ενδιαφέρον με την ομάδα που συνεργαζόμουν

Κελέτσης: Ομάδα επιχειρηματική;

Καλογρίτσας: Όχι. Ο Παππάς ήταν

Ειδικότερα ο μάρτυρας φέρεται να είπε: "Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Νίκος Παππάς και μου είπε: 'καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά'; Εγώ είπα πως 'ήλθα μαζί σας'. Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανέφερε ο Παππας τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Με τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα 'ας πάει κι αυτό'. Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού".

Κελέτσης: Πού τον συναντήσατε;

Καλογρίτσας: Τον συναντούσα παντού. Στο σπίτι μου. Στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω, να σας δώσω τις σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο. Στο Πόρτο Χέλι ήλθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες. Δώσαμε τα χέρια μας. Ήπιαμε και κάτι ποτά και μεζέδες και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Ήταν και ο Κ. Τόμπρας. Εκεί υπήρχε μια συμφωνία... φτιαγμένη. Εγώ αγγλικά δεν μιλάω. Μόνο Καρδιτσιώτικα μιλάω.

Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι. Εγώ αυτά δεν τα πολυπιστεύα. Έχω μια δίκη μου άποψη για τις συνεργασίες με τους Άραβες. Όταν ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρία θα κάνουμε το κανάλι είχα την αίσθηση ότι αυτό το κανάλι θα κατευθυνόταν από υπηρεσίες. Εγώ αυτό που έβαζα ήταν το όνομα μου. Να είμαι μπροστινός. Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα".

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης διέκοψε αρκετές φορές τον κ. Καλογρίτσα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγόρησε ότι "με αυτά που λέει σήμερα κράτει φανάρι στη ΝΔ".

Ο κ. Πλεύρης παρενέβη, λέγοντας ότι "ο Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία", όμως αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Καλογρίτσα ο οποίος φέρεται να είπε: "Ο Παύλος είναι φίλος του Παππά και του Σπίρτζη όμως εγώ τους γνωρίζω πριν από αυτόν".

«Δεν έπαιρνα έργα στο εξωτερικό, όλα ήταν εικονικά»


"Δεν είχα κανένα λόγο να βγω σε κανένα εξωτερικό να βρω έργο. Ούτε το ήξερα αυτό το έργο. Ήταν όλα εικονικά. Όταν εφτασε η ώρα και δεν πήραμε το κανάλι ξεκίνησε η καθύβριση εμού και της οικογένειάς μου. Την επόμενη, ενώ είχα πιστώσεις από τράπεζες, με κόψανε από τα πάντα", δήλωσε ο εργολάβος.

Μαρκόπουλος: Εδώ και ώρα έχει χαθεί η ψυχραιμία" ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί διαρκώς να τον διακόπτει.

Καλογρίτσας: Ο Πολάκης είναι φίλος του Νίκου (Παππά) και του Σπίρτζη. Εγώ Παύλο τους ξέρω πριν από εσένα. Πολύ πιο πριν. Εγώ ήμουν ένας από τους πιο σωστούς εργολάβους πριν. Από τους πιο σημαντικούς. Με ένα μητρώο άριστο. Τέλειο. Μέχρι το 2014 δεν είχα πάει ποτέ στο εξωτερικό να εκτελέσω εργο. Ούτε καν στην Ιταλία που έχω γυναίκα Ιταλίδα. Τι νομίζετε; Κατακούτελα με χτύπησε ο ήλιος το καλοκαίρι του 2016 να μπω με τόσο βιαστικές διαδικασίες σε ένα έργο;"

Μηνύματα και SMS

Καλογρίτσας: Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς.

Κελέτσης: Σας το έστειλε γραπτά;

Καλογρίτσας: Αλλάζαμε sms. Οι φίλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου. Το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενος διαιτητικού δικαστηρίου. Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει -αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες. Δεν εισακούστηκα. Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό. Εγώ τότε έπρεπε να αποφασίσω. Τα παιδιά μου μπήκαν σε εντατικές με εγχειρήσεις έως και στον εγκέφαλο. Εγώ είχα μάθει πιο σκληρά. Είχα σκληρή ζωή. Τα παιδιά μου όμως υπέφεραν. Μήνυσα λοιπόν τους απατεώνες. Δυστυχώς οι προξενητάδες δεν είχαν καταλάβει. "Μούντζες κακές". Για αυτό είμαστε εδώ. Έλεγα ότι οι Άραβες ήταν οι πρώτοι που στα δικαστήρια στην Ελβετία έστειλαν επιλεγμένα email. Δεν τα έστειλαν όλα. Είμαι υποχρεωμένος λοιπόν να απαντήσω. Να δείξω κι εγώ email και sms.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ