Διπλό επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στη Χάλκη

Στη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης

Διπλό επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στη Χάλκη

Τουρκική ακταιωρός επιχείρησε να «τυφλώσει» ελληνικό ελικόπτερο που συμμετείχε σε ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Χάλκης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η τουρκική ακταιωρός χρησιμοποίησε διάφορα μέσα και προσπάθησε να «τυφλώσει» το Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετείχε στην επιχείρηση. Η ακταιωρός ακολούθως επιχείρησε να εμβολίσει και σκάφος του Λιμενικού.

Αναφορικά με την επιχείρηση ενενήντα δύο αλλοδαποί έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής σε γιγαντιαία επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης

Ευρύτατη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή 21 ν.μ. δυτικά της Χάλκης.
Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.
Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΣΕΔ και στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε (05) παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ενώ παράλληλα απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ