Συνάντηση Δένδια - Πομπέο στη Βιέννη - Συγκαλείται το Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ

Συνάντηση Δένδια - Πομπέο  στη Βιέννη - Συγκαλείται το Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης ανακοίνωσε ο Τζοσέπ Μπορέλ.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας ανακοίνωσε μέσω Twitter τη σύγκληση του οργάνου. Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, οι εκλογές στη Λευκορωσία και η κατάσταση στον Λίβανο.

Παράλληλα, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, θα συναντηθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου στη Βιέννη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπό το φως της κλιμακούμενης τουρκικής παραβατικότητας, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη του Ισραήλ στην Ελλάδα

«Το Ισραήλ παρακολουθεί προσεκτικά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνει η ισραηλινή κυβέρνηση, σε ανακοίνωσή της, που δημοσιεύει η ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα.

Περαιτέρω, η ισραηλινή κυβέρνηση διαμηνύει ότι «το Ισραήλ εκφράζει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες ζώνες της και στο δικαίωμα καθορισμού της ΑΟΖ της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ