Διαξιφισμοί στη Βουλή για το ποδόσφαιρο

Μητσοτάκης: Καλύτερα να μην έχουμε πρωτάθλημα

Διαξιφισμοί στη Βουλή για το ποδόσφαιρο

Με διακοπή του πρωταθλήματος της Super League και Grexit από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απείλησε ο πρωθυπουργός.

Σε μια προσπάθεια να κλείσει το θέμα που δημιουργήθηκε μετά και την τροπολογία για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε με αυστηρά μέτρα αν συνεχιστεί επί μακρόν το άρρωστο κλίμα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Ασχολούμαι και με το ποδόσφαιρο αλλά δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα της ελληνικής κοινωνίας. Οι τελευταίες ημέρες έβγαλαν στην επιφάνεια μίζερη επικαιρότητα. Δυστυχώς την ώρα που η χώρα ανακτά διεθνώς την αξιοπιστία της στην οικονομία, πληγώνεται στο εξωτερικό από μία ποδοσφαιρική βεντέτα. Μία επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα. Διχάζοντας του πολίτες ακόμα και με όρους γεωγραφίας. Αυτά δεν είναι καινούργια. Είκοσι χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τέτοια γεγονότα. Καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει», ανέφερε, προσθέτοντας πως «προειδοποιώ όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους. Η κυβέρνηση και η βουλή θα απαντήσουν κατάλληλα».

«Στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη Super League γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα. Η κυβέρνηση θα αποταθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει κ. Τσίπρα η λέξη».

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε ασκήσει οξεία κριτική κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η κυβέρνηση, υποστήριξε, «δεν μπορεί να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρα… δεν είναι σε θέση να χειριστεί προς το συμφέρον της κοινωνικής ομαλότητας και της δικαιοσύνης κάποιους ισχυρούς του χρήματος και των ΜΜΕ. Εδώ τα κάνετε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ