Συναντήσεις Μητσοτάκη με Τσίπρα, Γεννηματά

Συναντήσεις Μητσοτάκη με Τσίπρα, Γεννηματά

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε ο κύκλος ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Προβληματισμένος από τις εξελίξεις, όχι από το κλίμα στη συνάντηση» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση. Πρόσθεσε πως ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ στον αμυντικό τομέα, μέχρι η Ουάσιγκτον να εκφράσει την έμπρακτη στήριξή της στα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

«Εξέφρασα την ανησυχία μου για τις αυξανόμενες εντάσεις και τον κίνδυνο μιας νέας εθνικής περιπέτειας αλλά και για την εκκωφαντική σιωπή από όλη την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ για την κλιμάκωση από την Τουρκία», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε σχολιάζοντας πως ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται τον εαυτό του.

Σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ζήτησε από την πλευρά της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Σε δηλώσεις της αργότερα ανέφερε πως συμφωνήθηκε με τον πρωθυπουργό ότι τυχόν προσφυγή στη Χάγη θα αφορά αποκλειστικά το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ