Στην Τουρκία η Μέρκελ για το μεταναστευτικό

Στην Τουρκία η Μέρκελ για το μεταναστευτικό

Φοβούμενη την εκδήλωση ενός νέου προσφυγικού κύματος η Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να ταξιδέψει στην Άγκυρα τον Ιανουάριο για να συζητήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν την ευρωτουρκική συμφωνία για τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Στην Τουρκία βρίσκονται σήμερα 3,7 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία και ο Ερντογάν έχει προειδοποιήσει πως η χώρα του δεν θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει άλλους στην περίπτωση που εκδηλωθεί ένα νέο προσφυγικό κύμα.

Βεβαίως οι Ευρωπαίοι ηγέτες ανησυχούν και για το ενδεχόμενο ο Τούρκος πρόεδρος να κάνει πράξη την απειλή που έχει διατυπώσει πολλές φορές στο παρελθόν, να επιτρέψει δηλαδή σε όσους πρόσφυγες βρίσκονται σήμερα στην Τουρκία να κινηθούν δυτικά. Ήδη 80.000 Σύροι από την περιοχή του Ιντλίμπ έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην Τουρκία.

Εκπρόσωπος της καγκελαρίου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα δημοσιεύματα και περιορίστηκε να πει πως το πρόγραμμα της καγκελαρίου ανακοινώνεται στο τέλος κάθε εβδομάδας για το επόμενο επταήμερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ