Διεργασίες στην Αθήνα με το βλέμμα στην Άγκυρα

Απειλές από τον Ερντογάν

Διεργασίες στην Αθήνα με το βλέμμα στην Άγκυρα

Συνεδριάζει σήμερα στην Αθήνα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να εξετάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή ως αποτέλεσμα της τουρκικής δραστηριότητας.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Μεσόγειο, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων με την Τουρκία και την συμφωνία που επικυρώθηκε με τη Λιβύη.

Παράλληλα η ελληνική πλευρά επιδίδεται σε διπλωματικές ενέργειες και με δύο επιστολές προς τα Ηνωμένα Έθνη και το Συμβούλιο Ασφαλείας θα απαντήσει στη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες.

Στις επιστολές η Αθήνα θα αναπτύσσει τη θέση της και αναμένεται να υποστηρίξει πως η Λιβύη ουσιαστικά σύρθηκε στην υπογραφή της συμφωνίας υποκύπτοντας σε πιέσεις της Τουρκίας.

Απειλές Ερντογάν

Η Ελλάδα θα πληρώσει ακριβά το τίμημα για τις ενέργειες της διεθνώς, απείλησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Αθήνα.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως Τουρκία και Λιβύη μπορούν να πραγματοποιήσουν από κοινού έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε την ελληνική πλευρά πως για μη νόμιμες κινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ