Οι υποψήφιοι για το νέο υπουργικό συμβούλιο

Οι υποψήφιοι για το νέο υπουργικό συμβούλιο

Νέα πρόσωπα, στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά και πρόσωπα εκτός του παραδοσιακού πεδίου της Νές Δημοκρατίας θα περιλαμβάνονται στο υπουργικό συμβούλιο που θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα εντός της ημέρας ή, το αργότερο, αύριο.

Η ονοματολογία δίνει και παίρνει και όπως φαίνεται κάποια πρόσωπα έχουν ήδη “κλειδώσει” για συγκεκριμένες θέσεις, καθώς η Νίκη Κεραμέως εμφανίζεται σίγουρη για το υπουργείο Παιδείας. Άλλοι συγκεντρώνουν ορισμένες πιθανότητες αλλά δεν είναι απολύτως βέβαιοι πως θα μπουν στο κυβερνητικό σχήμα, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης για το αναβαθμισμένο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σε αυτό αναμένεται να ενταχθεί και η αρμοδιότητα της μεταναστευτικής πολιτικής, καθώς και η εποπτεία των φυλακών.

Για το Οικονομικών ακούγεται έντονα το όνομα του Χρήστου Σταϊκούρα, ενώ για το Ανάπτυξης γίνεται λόγος για τοποθέτηση του αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη. Ο έτερος αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα το Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ για το Εξωτερικών φαβορί εμφανίζεται ο Νίκος Δένδιας.

Στο υπουργείο Εργασίας αναμένεται να πάει ο Γιάννης Βρούτσης, στο Υποδομών ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και στο Ναυτιλίας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στο αναβαθμισμένο υπουργείο για την Ψηφιακή Πολιτική ως φαβορί εμφανίζεται ο κεντροαριστερός Κυριάκος Πιερρακάκης, στέλεχος της διαΝΕΟσις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ