Ίσες αποστάσεις Μαξίμου από Πολάκη και Στουρνάρα – Υπουργικό συμβούλιο σήμερα

Ίσες αποστάσεις Μαξίμου από Πολάκη και Στουρνάρα – Υπουργικό συμβούλιο σήμερα

Το Μέγαρο Μαξίμου απέφυγε χθες να εκδηλώσει τη στήριξή του στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη αναφορικά με τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ.

Η ανακοινωση που εκδόθηκε χθες αναφέρει πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής. Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές» και είναι ίσως η πρώτη φορά που το Μέγαρο Μαξίμουν δεν εκδηλώνει τη στήριξή του σε μέλος της κυβέρνησης.

Στον απόηχο της συγκεκριμένης υπόθεσης αλλά και της σκληρής κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ του πρώην κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου και του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, με τις δυο πλευρές να αλληλομηνύονται, συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, για πρώτη φορά μετά την τελευταία διεύρυνση στην οποία προστέθηκαν και στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ.

Η διεύρυνση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νίκο Φίλη να δηλώνει σε συνέντευξή του την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 πως το κόμμα ούτε μπορεί ούτε πρέπει, να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα το αιχμηρό σχόλιο του Γιώργου Κυρίτση που αναφερόμενος στον τελευταίο ανασχηματισμό πως “η Moody's μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ