Τσίπρας: Μη μιλάτε εσείς για αποστάτες - Μητσοτάκης: Αυτή είναι κυβέρνηση-κουρελού

Τσίπρας: Μη μιλάτε εσείς για αποστάτες - Μητσοτάκης: Αυτή είναι κυβέρνηση-κουρελού

Με υψηλούς τόνους ξεκίνησε στη Βουλή η διήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως σέβεται την άποψη του πρώην κυβερνητικού του εταίρου Πάνου Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, άφησε όμως αιχμές για τη χρονική στιγμή “Δεν θεωρώ ότι πράττει σωστά ούτε και ότι μια τέτοια επιλογή ήταν αναπόφευκτη,” είπε και πρόσθεσε ότι τίθεται σε κίνδυνο η προσπάθεια της κυβέρνησης “που πέρασε από σαράντα κύματα για να καρποφορήσει, ακριβώς πάνω στην εποχή που βγαίνουν οι πρώτοι ανθοί”.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως στην αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχουν κάποιοι που σήμερα παριστάνουν πως διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπιών ενώ στο παρελθόν και για 20 χρόνια διακήρυτταν παρόμοιες θέσεις στους διεθνείς οργανισμούς. Επιτέθηκε, επίσης, προσωπικά κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντάς του πως θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για αποστάτες, λόγω της οικογενειακής του παράδοσης.

Σε επίσης υψηλούς τόνους ήταν η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη που έκανε λόγο για κυβέρνηση κουρελού, λόγω της στήριξής της από έξι βουλευτές που ανήκαν ή ανήκουν σε άλλα κόμματα. Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε προφανώς εικονική και με προσυνεννοημένους χειρισμούς την αποχώρηση Καμμένου και στάθηκε στην επιλογή Αποστολάκη για τη θέση του υπουργού Άμυνας, λέγοντας πως καμία κυβέρνηση δεν είχε επιλέξει έως σήμερα εν ενεργεία στρατιωτικό. Πρόσθεσε πως ιστορικό προηγούμενο υπάρχει μόνο αυτό του Γρηγόρη Σπαντιδάκη επί δικτατορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ