Στήριξη από τον Τσίπρα στον ρωσο-τουρκικό αγωγό Turkish Stream

Στήριξη από τον Τσίπρα στον ρωσο-τουρκικό αγωγό Turkish Stream

Η Ελλάδα είναι σε διάλογο με την Ε.Ε. για την επέκταση  του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream μέσω του ελληνικού εδάφους σε άλλες χώρες της Ε.Ε δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη  στο TASS.

 

Η Αθήνα, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, έχει ισχυρά επιχειρήματα για να στηρίξει αυτή τη θέση. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Sputnik, ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης πως η ενεργειακή συνεργασία είναι ένας πολύ σημαντικός τομέας στις ελληνορωσικές σχέσεις. «Η Ρωσία είναι σημαντικός εταίρος στον ενεργειακό τομέα, επειδή έχει πλούσιες πηγές ενέργειας», δήλωσε, προσθέτοντας ότι από το 2015 η Ελλάδα ακολουθεί μια πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική.

«Πρόκειται για πρόοδο τόσο στον τομέα των οικονομικών, όσο και της εμπορικής συνεργασίας. Είχαμε ρωσικές επενδύσεις στο real estate, ενώ τα τελευταία χρόνια είδαμε και μεγάλη αύξηση στις τουριστικές ροές από τη Ρωσία. Ελπίζω να απόλαυσαν την παραμονή τους στην Ελλάδα» δήλωσε.

Έκανε λόγο για «σημαντικές δυνατότητες στρατηγικών επενδύσεων» στην Ελλάδα, ιδιαίτερα νέα που η Ελλάδα τελείωσε με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των προηγούμενων ετών.

«Υπάρχουν ευνοϊκές δυνατότητες για στρατηγικές επενδύσεις στις υποδομές, τα λιμάνια, στη βιομηχανία μεταποίησης, τον αγροτικό και τον τομέα τροφίμων και ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας καθώς η Ελλάδα θέλει να εξελιχθεί σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο στην περιοχή» τόνισε. «Εκτιμώ ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών με τον πρόεδρο Πούτιν κατά την επίσκεψή μου στη Μόσχα» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ