Παυλόπουλος: Θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας αν εταίροι τηρήσουν τις δικές τους

Παυλόπουλος: Θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας αν εταίροι τηρήσουν τις δικές τους
"Εμείς θα τηρήσουμε όλες στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει υπό τον όρο, ότι και εταίροι μας να τηρήσουν τις δικές τους. Και υπό τον όρο επίσης ότι οι εταίροι, όταν μας ζητούν να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, γνωρίζουν ότι αυτές εκπληρώνονται μέσα σε ένα ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δεν είναι νοητό να παραβιάζεται σε οιεσδήποτε συνθήκες" αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Πρέβεζα, όπου βρίσκεται και τιμά με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις, για τον πολιούχο Άγιο Χαράλαμπο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή αναγόρευσης του σε επίτιμο Δημότη Πρέβεζας, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομής, που τα τελευταία χρόνια έδωσαν ανάπτυξη και προοπτικές στον τόπο, επισήμανε ότι η γέφυρα του Ρίου χρηματοδοτήθηκε και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να τονίσει ότι όλα τα μεγάλα έργα δεν θα είχαν γίνει εάν η χώρα δεν μετείχε στην ΕΕ και στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος τόνισε:

Αυτό το γεγονός, που πρέπει να θυμόμαστε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος και σήμερα, δίνει τη μάχη παραμονής μέσα στη ΕΕ και μέσα στη Ευρωζώνη που είναι ο δρόμος μας, είναι ότι η Ελλάδα δεν θα ήταν η ίδια εάν δεν μετείχε στη ΕΕ και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

Εμείς δεν εννοούμε την ύπαρξη μας έξω από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, αλλά και η Ευρώπη δεν θα ήταν η ίδια χωρίς την Ελλάδα, όχι μόνο στον ευρύτερο χώρο της αλλά και στον στενό της πυρήνα την ευρωζώνη.

Ελλάδα και Ευρώπη είναι έννοιες αλληλένδετες, και αυτό σας είπα και πάλι.. Εμείς το έχουμε συνειδητοποιήσει. Τούτος ο λαός, με τόσες θυσίες παραμένει? Αλλά το συνειδητοποιούν και οι εταίροι μας. Το συνειδητοποιούν τώρα όταν ακριβώς λένε πως δεν είναι νοητή η ευρωζώνη παρά μόνο ενωμένη.

Εμείς θα τηρήσουμε όλες στις υποχρεώσεις, που έχουμε αναλάβει υπό τον όρο, ότι και εταίροι μας να τηρήσουν τις δικές τους. Και υπό τον όρο επίσης ότι, οι εταίροι, όταν μας ζητούν να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, γνωρίζουν ότι αυτές εκπληρώνονται μέσα σε ένα ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δεν είναι νοητό να παραβιάζεται σε οιεσδήποτε συνθήκες. Τονίζω, θα συνεχίσουμε την πορεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη όλοι οι λαοί ενωμένοι. Θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις εκείνες που είναι απολύτως συμβατές με το Ευρωπαϊκό κεντημένο και Διεθνές Δίκαιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ