Παπαδημούλης: Πριν τις ολλανδικές εκλογές η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης

Παπαδημούλης: Πριν τις ολλανδικές εκλογές η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης
Αν η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης δεν μπορεί να γίνει στις 20 Φεβρουαρίου, να προσπαθήσουμε να τελειώνουμε πριν τις ολλανδικές εκλογές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ fm.

Ως πιο σημαντικές ημερομηνίες ανέφερε την 9η Φεβρουαρίου με το EuroWorking Group και την 20ή Φεβρουαρίου με το Eurogroup, ενώ για σήμερα είπε ότι δεν περιμένει θεαματικά πράγματα από τη συνεδρίαση του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης επιβάλλεται, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για γεωπολιτικούς, καθώς και για να μην ξαναμπεί στο τραπέζι -γιατί κάποιοι καραδοκούν- το καταστροφικό σενάριο του Grexit.

Και αυτό, όπως σημείωσε, το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο. Ο κ. Παπαδημούλης υπενθύμισε ότι το Ευρωκοινοβούλιο έχει προγραμματίσει στις 14 Φεβρουαρίου μία ανοιχτή συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώπιον της Κομισιόν και του Συμβουλίου, και όπως διαβεβαίωσε, η μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών πιέζει να προχωρήσει η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, με βάση τους κανόνες του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Μάλιστα, συνέστησε σε όλα τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που δεν ασχολούνται με την «καρδιά» της διαπραγμάτευσης: «Να κάνουμε ο καθένας τη δουλειά μας και να αφήσουμε τον Τσίπρα, τον Τσακαλώτο, τον Χουλιαράκη να κάνουν τη δική τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ