ΝΔ: “Στραγγάλισαν” την πραγματική οικονομία σε ένα χρόνο

ΝΔ: “Στραγγάλισαν” την πραγματική οικονομία σε ένα χρόνο
Τα βέλη τους εξαπέλυσαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χ. Σταϊκούρας και Απ. Βεσυρόπουλος σχετικά με την έκθεση για την εξέλιξη των διακυμάνσεων των φορολογικών εσόδων, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι γαλάζιοι βουλευτές «το πέτυχαν και αυτό: Έβαλαν νέους φόρους, μείωσαν τα έσοδα, “στραγγάλισαν” την πραγματική οικονομία, επανέφεραν τη χώρα στην ύφεση. Η Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Εσόδων για τα φορολογικά έσοδα του 2015 είναι αποκαλυπτική».

Σύμφωνα με τους κυρίους Σταϊκούρα και Βεσυρόπουλο «τα συνολικά φορολογικά έσοδα μειώθηκαν σημαντικά έναντι του 2014.Ενώ παρουσίασαν και σημαντική υστέρηση, περίπου 3 δισ. ευρώ, έναντι των στόχων που είχαν τεθεί στον Προϋπολογισμό του 2015. Και όλα αυτά, παρά την επιβολή νέων, πρόσθετων φόρων από την Κυβέρνηση της Αριστεράς, καθαρού ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ μόνο για το 2015».

«Μέτρα όπως είναι:

  • Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ
  • Η αύξηση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων
  • Η αύξηση των συντελεστών της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης
  • Η αύξηση των συντελεστών του φόρου ασφαλίστρων
  • Η κατάργηση απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ
  • Η αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στα νομικά πρόσωπα, στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες

Μέτρα που οδήγησαν στην περαιτέρω διόγκωση, περίπου κατά 13 δισ. ευρώ, των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών των πολιτών προς το κράτος.

Μέτρα που αποτυπώνουν την ιδεοληπτική, αριστερή εμμονή στην αύξηση των φόρων.

Μέτρα που “στραγγαλίζουν” την πραγματική οικονομία και διαλύουν τον ιδιωτικό τομέα.

Μέτρα που επανέφεραν την οικονομία στην ύφεση» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές της ΝΔ.

Πώς σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ τη μείωση των φορολογικών εσόδων

«Αυξάνονται οι φόροι, μειώνονται τα έσοδα και το Υπουργείο Οικονομικών όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο κ. Σταθάκης επεξεργάζεται νέα αύξηση φόρων.

Δεν κατάλαβαν τίποτε από τα στοιχεία της Γ.Γ.Δ.Ε. που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας κ δείχνουν ξεκάθαρα ότι η αύξηση φόρων οδήγησε σε μείωση των εσόδων.


Θυμίζουμε ότι το 2015 αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα νησιά κ σε δεκάδες κατηγορίες αγαθών κ υπηρεσιών,οπως αυξήθηκαν όλες οι προκαταβολές φόρου κ η έκτακτη εισφορά κ επιβλήθηκε φόρος στο κρασί.

Η μείωση των εσόδων ήταν αναμενόμενη για όλους εκτός απο το κυβερνητικό καραβάνι που συνεχίζει αμέριμνο ωσαν να μη συμβαίνει τίποτα .

Οι εμμονικές ιδεοληψίες και η ανέξοδη διγλωσσία χαρακτηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ από τον καιρό της αντιπολίτευσης.

Σήμερα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και δεν μπορεί να παίζει με τις αντοχές της κοινωνίας και της πραγματικής οικονομίας. Ως εδώ πια με τους φόρους.

Ο κ. Τσακαλώτος οφείλει άμεσα και δημόσια καθαρές απαντήσεις.. Και οφείλει πάνω από όλα να μην οδηγήσει σε διαλυτικές καταστάσεις την Ελληνική οικονομία.

Σοβαρό πολιτικό και ηθικό ζήτημα εγείρεται με τις δηλώσεις του Πρόεδρου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κ. Ρουμελιώτη που χαρακτηρίζει «σκάνδαλο τη σπουδή του ΤΑΙΠΕΔ» για νέα σύμβαση παραχώρησης στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το γεγονός μάλιστα ότι ο κ. Ρουμελιώτης υπαινίχθηκε ότι ομιλεί κατόπιν συνεννόησης με τους συναρμόδιους υπουργούς φέρνει τα πράγματα στο μη παρέκει.

Είναι προφανές ότι μετά από αυτές τις δηλώσεις δεν είναι δυνατόν να παραμένουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ατάραχοι στις θέσεις τους.

Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα και δημόσια να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το Αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζουμε τις δεσμεύσεις που η ίδια έχει αναλάβει, με την συμφωνία που υπέγραψε με τους εταίρους μας.

Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον Υπουργό Υποδομών που είναι συνώνυμο της υποκρισίας και της γελοιότηταςαυτός θα υπογράψει οτιδήποτε του πάνε……. κλαίγοντας.

Περιμένουμε όμως μια απάντηση από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο που έχει την υποχρέωση να εκφράσει την επίσημη Κυβερνητική θέση» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ