Σταϊκούρας: Οι κυβερνητικές ιδεοληψίες μπλοκάρουν τις αποκρατικοποιήσεις

Σταϊκούρας: Οι κυβερνητικές ιδεοληψίες μπλοκάρουν τις αποκρατικοποιήσεις
Ερώτηση σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης περιουσίας του Δημοσίου κατέθεσε στη Βουλή ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χ. Σταϊκούρας μαζί με 52 ακόμη «γαλάζιους» βουλευτές.

Πιο συγκεκριμένα, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων και οι βουλευτές ζητούν να μάθουν το λόγο που δεν επιτεύχθηκε ο στόχος των εσόδων από αποκρατικοποιήσεις το 2015 αλλά και "για το αν εξακολουθεί να ισχύει ο στόχος επίτευξης εσόδων ύψους 1.993 εκατ. ευρώ το 2016 και για τη φάση υλοποίησης που βρίσκονται διαγωνισμοί περιουσιακών στοιχείων μετά τις συνεχείς, δημόσιες, αντιπαραθέσεις με το ΤΑΙΠΕΔ και τα εμπόδια που θέτουν και τις αντιφατικές δηλώσεις που κάνουν Υπουργοί της Κυβέρνηση".

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα ο Χ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι «οι αποκρατικοποιήσεις, όπως έχει πολλές φορές αποδειχθεί, μπορούν να συμβάλουν στην εισαγωγή τεχνογνωσίας, στον εκσυγχρονισμό και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας».

Όπως συμπλήρωσε οι αποκρατικοποιήσεις «μπορούν να έχουν και ταμειακά οφέλη, συντελώντας στον περιορισμό των δανειακών αναγκών του Δημοσίου και τελικά στη μείωση του δημοσίου χρέους».

Ρίχνοντας τα βέλη του προς την Κυβέρνηση ο Χ. Σταϊκούρας συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς όμως, τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης είναι πενιχρά. Κυβέρνηση η οποία, και σε αυτό το πεδίο, είναι “εγκλωβισμένη” ανάμεσα στις ιδεοληψίες της, στις αντιφάσεις της και στην επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος που η ίδια προκάλεσε».

Ακόμη επιτιθέμενος στην κυβέρνηση τόνισε ότι «είναι προφανές ότι η κυβερνητική αμφισημία, αβελτηρία και πολυγλωσσία επί του θέματος έχουν επηρεάσει αρνητικά την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και έχουν οδηγήσει πολλές επενδύσεις, είτε στην ακύρωση, είτε στην “κατάψυξη»”.

Τέλος, όπως αναφέρει στη ο Χ. Σταϊκούρας τα έσοδα των αποκρατικοποιήσεων για το έτος 2015 υστερούν κατά πολύ εκείνων του 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ