Θεοδωράκης: Συγκρουόμαστε για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας

Θεοδωράκης: Συγκρουόμαστε για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας
«Θεωρούμε ότι είναι πρωτεύον εθνικό ζήτημα η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού γι’ αυτό ακριβώς γίναμε το πρώτο κόμμα, που έθεσε δέκα συγκεκριμένες προτάσεις, για το μείζον αυτό θέμα», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συζήτηση που διοργάνωσε ο Τομέας Άμυνας του Ποταμιού, το βράδυ της Δευτέρας, με Θέμα: «Οι Σύγχρονες και Αποτελεσματικές Ένοπλες Δυνάμεις σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της Αμυντικής Βιομηχανίας μας».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, μέλος της επιτροπής εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και συντόνισε Γιώργος Τσιτσιλιάνος, συντονιστής του Τομέα Αμυνας.

Μίλησαν ο υποναύαρχος Γιώργος Σάγος, για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ο Παναγιώτης Αγερίδης Διευθυντή Ποιοτικού ελέγχου της ΕΑΒ για την Αμυντική Βιομηχανία.Όπως είπε ο Επικεφαλής του Ποταμιού «η Ελλάδα κινδυνεύει, αυτό το χειμώνα να αποχαιρετήσει τη Σένγκεν, όπως το καλοκαίρι κινδύνευσε την ευρωζώνη, κάτι που θα είναι εξίσου επώδυνο για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Γιατί δεν είναι αυτό το απερίσκεπτο που άκουσα από έναν συνάδελφο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει σ’ ένα τηλεοπτικό κανάλι ''τι έγινε αν αντικαταστήσουμε τις ταυτότητες με τα διαβατήρια''.

Η Σέγκεν είναι κάτι παραπάνω από την ελευθερία κίνησης των προσώπων, είναι ελευθερία κίνησης που αφορά τα εμπορεύματα. Και τέλος πάντων θέσουμε την Ελλάδα σε κίνδυνο σε σχέση με τη Σέγκεν, η οικονομία θα δεχτεί ένα τελευταίο πλήγμα».

Στη συνέχεια ο Σταύρος Θεοδωράκης υπενθύμισε τις προτάσεις του Ποταμιού για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου και του είπε ότι πρόκειται για το πρώτο θέμα στην ατζέντα των εθνικών θεμάτων.

Και συνέχισε: «Του είπα συνοπτικά ότι στο μέλλον πρέπει να αποφύγουμε δύο εικόνες: Την εικόνα με τα παιδιά, τους ανθρώπους που πνίγονται στο Αιγαίο και τη δεύτερη εικόνα η οποία μας πλησιάζει με εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εγκλωβισμένους στη χώρα μας. Και την κάνω τη διευκρίνιση, μιλώ για μετανάστες. Γιατί οι πρόσφυγες θέλουν να αναζητήσουν και πρέπει να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη και μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, αλλά η χώρα μας δεν έχει τη δυνατότητα να θρέψει και να δώσει δουλειά για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες απ’ όλες τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής».

Αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, είπε ότι το Ποτάμι προσπαθεί να τις δει έξω από τα στερεότυπα με τις μίζες.

«Πρέπει να πολεμάμε αυτή τη στιγμή μία λάθος πολιτική από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά είμαστε και υποχρεωμένοι να ετοιμάζουμε συγκεκριμένες προτάσεις προς όφελος των πολλών».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχάρη τα μέλη του Τομέα Άμυνας για τη δουλειά τους και τόνισε ότι «η χώρα δεν θα πάει μπροστά αν παραμείνουμε όλοι σε κάποιες γενικότητες. Στο Ποτάμι δυο χρόνια τώρα, τολμάμε συγκρουόμαστε. Προτείνουμε διορθώνουμε και νομίζω ότι αν αυτό το ακολουθήσουν και άλλα κόμματα θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ