Κουτσούμπας: Αλλαγές εκ βάθρων πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό

Κουτσούμπας: Αλλαγές εκ βάθρων πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό
Στο θέμα του ασφαλιστικού, ο ελληνικός λαός πρέπει να αντιδράσει αξιοποιώντας τις ανεξάντλητες δυνάμεις του, και συσπειρωμένος στη συμμαχία του μπορεί να έχει αποτελέσματα, τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΧΑΙΑ CHANNEL».


Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι η άρχουσα τάξη της χώρας και το σύστημα που εκμεταλλεύεται τον ελληνικό λαό και γεννά, συνεχώς, κρίσεις, πολέμους και δυστυχία «έχει βρει στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ αυτούς οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, με το λιγότερο πολιτικό κόστος και γι' αυτό τον έχουν επιλέξει».

«Αλλαγές εκ βάθρων πρέπει να γίνουν στο ασφαλιστικό, όχι όμως στην κατεύθυνση που προτείνει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Διότι το επιχείρημα της βιωσιμότητας ήταν το μόνιμο επιχείρημα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, από το 1992 που ξεκίνησε, υποτίθεται, η μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό, στο ασφαλιστικό για να λυθούν προβλήματα και για να το κάνουν βιώσιμο και αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι το ότι έχουμε φτάσει σήμερα εδώ, με όλους τους αντεργατικούς αντιασφαλιστικούς νόμους. Και βεβαίως με τις πολιτικές των κυβερνήσεων, τις οποίες πολύ καλά και με χειρότερο τρόπο σήμερα, συνεχίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνοντας αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή» είπε, ερωτηθείς σχετικά.

Αναφορικά με το τι προτείνει το ΚΚΕ, ο γγ του κόμματος τόνισε ότι το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, αλλά και η περίθαλψη, η πρόληψη και η καλή ζωή της τρίτης ηλικίας, και υπογράμμισε ότι με τις παραγωγικές δυνατότητες που έχει η χώρα, αλλά και με λαϊκή εξουσία, το ΚΚΕ υποστηρίζει πως μπορεί να υπάρξει κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα με όλες τις υπάρχουσες πρόνοιες και παροχές και ακόμη περισσότερες.

Όπως σημείωσε, οι μονοπωλιακοί όμιλοι έχουν σκοπό να στηρίξουν πάση θυσία την κυβέρνηση στο αντιασφαλιστικό έργο της, προσθέτοντας ότι «βλέπει ανταλλάγματα» καθώς «το έκτρωμα που φέρνει το νομοσχέδιο, στην ουσία έχει θετικά για μεγαλοβιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες».

Πάντως, τόνισε ότι, ανεξαρτήτως ονομασίας, η εθνική σύνταξη θα είναι λιγότερη από την κύρια, ενώ οι επικουρικές θα αντικατασταθούν από την ανταποδοτικότητα.

«Άρα, η κυβέρνηση δεν πρέπει να κοροϊδεύει και να λέει κιόλας ότι από το 2018 θα γίνεται νέα ρύθμιση και ανάλογα, μάλιστα, από το ποια θα είναι η πορεία της οικονομίας. Αν η πορεία της οικονομίας θα είναι χάλια, όπως προβλέπεται ότι θα είναι γιατί δεν θα είναι καλά τα πράγματα, ακόμη και η μικρή ανάκαμψη που λένε ότι θα έρθει φέτος ή του χρόνου θα είναι πάλι ανάκαμψη μόνο για ορισμένους κλάδους και για ορισμένους μονοπωλιακούς ομίλους, θα είναι ανάκαμψη στα κέρδη του κεφαλαίου, δεν θα είναι ανάκαμψη στην τσέπη του εργαζόμενου, του άνεργου ή του αγρότη και του επαγγελματία» συμπλήρωσε.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το ΚΚΕ θα κάνει το παν μέσα και έξω απο την Βουλή για να μην περάσει το νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι από τμήματα του κεφαλαίου ασκούνται πολύ σοβαρές πιέσεις σε κόμματα και βουλευτές, ώστε να περάσει το ασφαλιστικό. Απέκλεισε, δε, οποιαδήποτε συμμετοχή του ΚΚΕ σε κυβέρνηση στις συγκεκριμένες συνθήκες και σε αυτό το σύστημα, και σημείωσε ότι το κόμμα του θα δώσει το «παρών» σε κυβέρνηση όπου ο λαός και η εργατική τάξη θα βρίσκονται στην εξουσία.

Τέλος, γγ του ΚΚΕ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εξεύρεσης συναινετικής (κυβερνητικής) λύσης για το επόμενο διάστημα, τονίζοντας ότι «ο λαός δεν πρέπει να δώσει τη συναίνεσή του στις αντιλαϊκές πολιτικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ