Μητσοτάκης: «Δεν είμαι ούτε φαβορί ούτε αουτσάιντερ στις εκλογές»

Μητσοτάκης: «Δεν είμαι ούτε φαβορί ούτε αουτσάιντερ στις εκλογές»
«Η εκλογική μάχη της 10ης Ιανουαρίου ξεκινά από την αρχή. Δεν είμαι ούτε φαβορί, ούτε αουτσάιντερ», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αποτέλεσμα του α' γύρου έδειξε ότι το 60% των ψηφοφόρων ζητεί την ανανέωση του κόμματος, πρόσθεσε.

«Δεν οραματίζομαι μία ΝΔ με διαχωρισμούς», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στον Βήμα FM, σχολιάζοντας παρατηρήσεις περί αναμέτρησης καραμανλικών-μητσοτακικών στις 10 Ιανουαρίου. «Αυτοί οι διαχωρισμοί ανήκουν στον προηγούμενο αιώνα», επανέλαβε.

«Εάν δεν πίστευα ότι είμαι ο πιο κατάλληλος να ηγηθώ του κόμματος δεν θα διεκδικούσα την προεδρία», τόνισε, επισημαίνοντας ότι οι θέσεις του, σε σχέση με τις θέσεις του κ. Μεϊμαράκη, είναι πολύ πιο συγκεκριμένες για το πώς θα ανανεωθεί η ΝΔ και πως ο ίδιος δεν έχει κρύψει ποτέ την «αλλεργία» του σε οποιονδήποτε λαϊκισμό.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα ξεπέρασε και τις δικές μου προσδοκίες καθώς ξεκίνησα με χαμηλά ποσοστά» υποστήριξε, επαναλαμβάνοντας ότι η ενότητα της ΝΔ δεν κινδυνεύει και πως εάν χάσει τις εκλογές θα στηρίξει τον Β. Μεϊμαράκη.

«Αν θέλουμε να κάνουμε τη ΝΔ κεντροδεξιά του 40% θα πρέπει να μάθουμε να γεφυρώνουμε τις διαφορές που έχει ένας κεντροδεξιός με έναν δεξιό», συμπλήρωσε, ενώ ευχαρίστησε τους 400.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στη διαδικασία.

«Δεν επεδίωξα συνεργασίες, έτσι θα πορευτώ και τώρα. Είμαι ανοιχτός σε όλους αλλά δεν κάνω συμφωνίες», τόνισε ακόμη ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ.

Σχολιάζοντας τη στήριξη που του παρείχε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αναδείχθηκε τέταρτος στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Με τον Άδωνι μας ενώνουν πολύ περισσότερα από ότι μας χωρίζουν. Τον σέβομαι, τον εκτιμώ και είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία ως υπουργοί».

Παράλληλα, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο τηλεμαχίας με τον Β. Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας ότι είχε ταχθεί υπέρ της δημόσιας συζήτησης από τον α' γύρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ