Σκόπια προς Ελλάδα: Θα σας γυρίζουμε πίσω όσους μετανάστες μας γυρίζουν

Σκόπια προς Ελλάδα: Θα σας γυρίζουμε πίσω όσους μετανάστες μας γυρίζουν
«Οι μεταξύ μας διαφορές για το ζήτημα της ονομασίας δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για την έλλειψη επικοινωνίας των υπηρεσιών ασφαλείας για ζητήματα που σχετίζονται με την Ισλαμική τρομοκρατία και το κύμα προσφύγων» είπε το βράδυ της Παρασκευής, σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβανόφ, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Ο κ. Ιβανόφ είπε ότι από τα Βαλκάνια έφυγαν περίπου 1000 «μαχητές» για την Συρία και το Ιράκ από τους οποίους έχουν επιστρέψει 600, εξήντα εννέα από του οποίους στην ΠΓΔΜ. Η χώρα του, προσέθεσε, θα ακολουθήσει την πρακτική των άλλων ευρωπαϊκών χωρών εφόσον διαχωρίσουν τους πρόσφυγες πολέμου από τους οικονομικούς μετανάστες.

«Αν δούμε ότι η Βόρεια Ευρώπη κάνει κάτι τέτοιο, θα κάνουμε και εμείς το ίδιο». Ο κ.Ιβανόφ επιβεβαίωσε ότι η Σερβία «επέστρεψε» στην ΠΓΔΜ τριακόσιους Ιρανούς τους οποίους τα Σκόπια έστειλαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Αυτοί με την σειρά τους μπλόκαραν την σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το σημερινό αδιαχώρητο στην Ειδωμένη.