Σήμερα ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση και αύριο ορκίζεται

Σήμερα ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση και αύριο ορκίζεται
  Σήμερα αναμένετε να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης, ενώ αναμένετε αύριο το πρωί να ορκιστούν οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης.

Μέχρι το βράδυ θα έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας το πρωί στο MEGA. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «σπάσουν κάποια υπουργεία», κάτι που θα αποφασιστεί έως το μεσημέρι, όπως είπε. Ερωτηθείς, σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος τη θέση του προέδρου της Βουλής, ο κ. Βούτσης απάντησε: «Δεν έχουμε κάνει συζήτηση για την ώρα.

Για την ώρα σχεδιάζουμε το κυβερνητικό σχήμα, όχι τα πρόσωπα, τα κελύφη κ.λπ. Μετά την εμπειρία του επταμήνου, κάποια υπουργεία μπορεί και πρέπει να μείνουν μόνα τους. Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Μέχρι το μεσημέρι θα έχει κλείσει κι αυτό». Για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση, ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι δεν έχει αντιληφθεί να «αναμένονται δραστικές διαφοροποιήσεις».

Όπως σημείωσε, η ορκωμοσία των μελών του κυβερνητικού σχήματος θα γίνει την Τετάρτη το πρωί, από τις 10:00 έως τις 10:30, προκειμένου στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό. Τα ονόματα Τα βασικά υπουργεία σε μεγάλο βαθμό έχουν “κλειδώσει”.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως φαίνεται θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτές τον Δημήτρη Μάρδα και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, ενώ στο υπουργείο Εργασίας θα βρεθεί εκ νέου ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ στην ίδια θέση στο υπουργείο Εξωτερικών θα βρεθεί και ο Ν. Κοτζιάς. Στους παραμένοντες και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Κυβερνητική εκπρόσωπος όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει η Ολγα Γεροβασίλη, καθώς κρίνεται επιτυχημένη η θητεία της αλλά ακούγεται και το όνομα του Νίκου Ξυδάκη. Στο υπουργείο Πολιτισμού παίζει το όνομα του Χριστόφορου Παπαδόπουλου, ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης πιθανότατα θα τοποθετηθεί στο ΥΠΕΞ επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Τα ονόματα που φαίνεται ότι έχουν “κλειδώσει”:

Οικονομικών: Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αναπληρωτές: Δημήτρης Μάρδας, Τρύφων Αλεξιάδης

Επικρατείας: Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης

Κυβερνητική εκπρόσωπος: Ολγα Γεροβασίλη

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για το μνημόνιο: Γιώργος Χουλιαράκης

Οικονομίας: Γιώργος Σταθάκης

Μεταφορών και δικτύων:Χρήστος Σπίρτζης

Παραγωγικής ανασυγκρότησης: Πάνος Σκουρλέτης

Εσωτερικών: Νίκος Βούτσης (ή Πάνος Σκουρλέτης)

Εργασίας: Γιώργος Κατρούγκαλος

Τουρισμού: Ελενα Κουντουρά

Αγροτικής Ανάπτυξης: Βαγγέλης Αποστόλου

Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης

Άμυνας: Πάνος Καμμένος

Εξωτερικών: Νίκος Κοτζιάς

Εργασίας: Γιώργος Κατρούγκαλος

Υγείας: Ανδρέας Ξάνθος

Προστασίας Πολίτη: Γιάννης Πανούσης (ή Δημήτρης Βίτσας)

Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας

Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Παιδείας: Κώστας Γαβρόγλου

Καταπολέμησης διαφθοράς: Παναγιώτης Νικολούδης και Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Πρόεδρος Βουλής: Νίκος Βούτσης

Ο κ. Δραγασάκης πάντως συγκεντρώνει κατά πολλούς περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει σε θέση αντιπροέδρου κρατώντας τον συντονισμό του οικονομικού επιτελείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ