Κουρουμπλής: «Χωρίς εκλογές δεν θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα»

Κουρουμπλής: «Χωρίς εκλογές δεν θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα»
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» μίλησε για την συμφωνία με τους θεσμούς και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα θα πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές «Σε ό,τι αφορά στο υπουργείο μας, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα στα οποία έχουμε συμφωνήσει και πρέπει να τα κάνουμε... Νομίζω ότι το εισιτήριο των πέντε ευρώ για τα νοσοκομεία δεν θα συμπεριλαμβάνεται (σ.σ. στη συμφωνία)...

Επίσης, αν θες να περιορίσεις την συνταγογράφηση, πρέπει να υιοθετήσεις και να καθιερώσεις τις κατευθυντήριες οδηγίες και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι η χώρα μέχρι σήμερα έχει πολλά λίγα θεραπευτικά πρωτόκολλα για να μπορεί να ελέγχει το σύστημα της. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα το κάνουμε δέκα καινούργια θεραπευτικά πρωτόκολλα που θα αφορούν ασθένειες που έχουν μεγάλη κατανάλωση δαπάνης».

Σε άλλο σημείο είπε: «Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι αυτή η κυβέρνηση θα κάνει μια γιγαντιαία προσπάθεια ώστε αυτά τα μέτρα να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επίσης, ο κόσμος καταλαβαίνει τις δυσκολίες ... Αυτό είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα για την Αριστερά και αν θέλεις αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που έφυγα από το ΠαΣοΚ, δηλαδή η αδυναμία να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα δικαιοσύνης, ότι είναι μια κρίση και πρέπει να την "πληρώσουμε" όλοι με δίκαιο τρόπο...».

«Το λάθος του Γ. Παπανδρέου το 2010 ήταν ότι δεν έκανε αμέσως εκλογές. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βγήκε με άλλο πρόγραμμα. Με άλλο πρόγραμμα τον ψήφισε το 36% του κόσμου και άλλο πρόγραμμα πρέπει να εφαρμόσει τώρα. Το πρόγραμμα αυτό δεν μπορεί να το εφαρμόσει με εκείνη την εντολή, χρειάζεται νέα εντολή. Όσο επώδυνο και δύσκολο αν είναι, δεν γίνεται να μην γίνουν εκλογές και να υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα. Πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι αυτό το πρόγραμμα πρώτα θα το εγκρίνει και μετά θα το υλοποιήσουμε. Αν δεν μας δώσει (σ.σ. εντολή) θα πάμε στα σπίτια μας. Άρα άμεσες εκλογές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ