Ιγκλέσιας: «Η ελληνική κυβέρνηση κέρδισε σε σταθερότητα»

Ιγκλέσιας: «Η ελληνική κυβέρνηση κέρδισε σε σταθερότητα»
Ο ηγέτης των Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας, τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση κέρδισε σε σταθερότητα και ταυτόχρονα εξασφάλισε πως το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους θα εξεταστεί.

Ο επικεφαλής του ισπανικού κόμματος Ποδέμος, Πάμπλο Ιγκλέσιας δήλωσε σήμερα πως η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της προσφέρει τουλάχιστον στη χώρα "σταθερότητα" και έναν "ορίζοντα" για την αναδιάρθρωση του χρέους.

"Σε μένα όπως και στον Αλέξη (Τσίπρα) δεν αρέσει η συμφωνία, όμως ήταν μια κατάσταση στο όριο: είτε η συμφωνία, είτε μία έξοδος από το ευρώ", δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Μαδρίτη, στις πρώτες δηλώσεις που έκανε για το κείμενο αυτό μετά την έγκρισή του.

Όμως, "κατά κάποιο τρόπο η κυβέρνηση κέρδισε σε σταθερότητα", πρόσθεσε, αναφερόμενος σε αυτό το τριετές σχέδιο βοήθειας, ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης ύψους άνω των 80 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Και "ταυτόχρονα εξασφάλισε πως το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους θα εξεταστεί", δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το Ποδέμος, που διατηρεί στενές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στο μέσο της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη του έτους στην Ισπανία και με τις οποίες φιλοδοξεί να διώξει τη δεξιά από την εξουσία.

Ως εκ τούτου η πολιτική διαμάχη επικεντρώνεται εδώ και μήνες στην κατάσταση στην Ελλάδα, με τη δεξιά να υπογραμμίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να καταδείξει τους "κινδύνους" του πολιτικού σχεδίου των Ποδέμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ