Π. Λαφαζάνης: Κάνουμε πείραμα με το δημοψήφισμα

Π. Λαφαζάνης: Κάνουμε πείραμα με το δημοψήφισμα
Η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα είναι ένα πείραμα πίεσης απέναντι στους δανειστές ανέφερε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώνταςστα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο τόνισε:«Είναι το καλύτερο δυνατόν που έχουμε να κάνουμε. Κάνουμε μια προσπάθεια, με το αν δεν γίνεται πολιτική. Αυτή την στιγμή βρεθήκαμε σε ένα σκληρό δίλημμα ή να υπογράψουμε αυτό που μας λένε οι πιστωτές ή να κάνουμε δημοψήφισμα».

«Κάνουμε ένα πείραμα να πιέσουμε με το δημοψήφισμα», είπε και στο ερώτημα αν το δημοψήφισμα δεν έχει παλλαϊκή στήριξη δεν απάντησε.

«Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό να πάμε να προσυπογράψουμε μια συμφωνία που ξέρουμε ότι θα ήταν θανατική καταδίκη για τον τόπο. Τι να την κάναμε αυτή την συμφωνία; Ως εδώ φτάσαμε γιατί οι συνταγές που εφαρμόζονταν ήταν λάθος. Αν εφαρμόζαμε μια συμφωνία σαν και αυτή που μας προτείνουν οι πιστωτές θα ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Θα είχαμε μικρότερες δαπάνες και μεγαλύτερους φόρους», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

«Μας λένε ότι επειδή είμαστε στο ευρώ πρέπει να αποδεχθούμε όλα τα μέτρα που μας προτείνουν. Ταυτίζουν το ευρω με μια απαράδεκτη συμφωνία», είπε.

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν βγει το «ναι» είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα βγει το «ναι» και ότι πιστεύει ότι ο λαός θα στηρίξει το «όχι».

Κλείνοντας τόνισε ότι το "ναι" δεν θα βγει από την Κάλπη και δεν θα υποχρεωθεί η χώρα να προχωρήσει σε μια συμφωνία που δεν θα είναι λαιμητόμος.