Σεγκόλ:«Η ΕΕ ρισκάρει να χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών αν αποχαιρετήσει την Ελλάδα»

Σεγκόλ:«Η ΕΕ ρισκάρει να χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών αν αποχαιρετήσει την Ελλάδα»
«Οι αποφάσεις της ΕΚΤ και των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σπρώχνουν την Ελλάδα προς την έξοδο», δήλωσε η Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Μπερναντέτ Σεγκόλ, συμπληρώνοντας πως «όλοι θα πρέπει να σταματήσουν και να σκεφτούν τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

«Ένα Grexit είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για το ευρώ, για την οικονομία της ΕΕ και για την Ελλάδα. Η ΕΕ θα ρίσκαρε να χάσει την εμπιστοσύνη των αγορών, αν αποχαιρετούσε την Ελλάδα», σημείωσε η ίδια, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά θα γίνονταν «για χάρη της επιβολής ακόμη περισσότερης λιτότητας σε μια χώρα που ήδη έχει γονατίσει».

«Περισσότερα μέτρα λιτότητας και περικοπές σε μια χώρα όπου πάνω από ένα στα τρία άτομα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας θα αποσταθεροποιούσε σοβαρά την ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ενώ κάλεσε την ΕΕ και το ΔΝΤ να «επιδείξουν “μεγαλύτερη ευελιξία” έτσι ώστε να επιτευχθεί ένας συμβιβασμός με την Ελλάδα ο οποίος θα περιλαμβάνει τον αναπρογραμματισμό και την αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς και χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών και την τόνωση των επενδύσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ