Βαρουφάκης: «Στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ, εκεί είναι η θέση μου»

Βαρουφάκης: «Στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ, εκεί είναι η θέση μου»
Τα σενάρια που τον θέλουν εκτός διαπραγμάτευσης σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζοντας πως «στο Eurogroup της Πέμπτης θα είμαι εγώ, εκεί είναι η θέση μου» και επισημαίνοντας πως όσα ακούγονται είναι μια προσπάθεια υπονόμευση της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η διαπραγμάτευση δεν είναι θέμα ενός ανδρός, η αριστερά λειτουργεί συλλογικά».

Και εξήγησε «όταν ο κ. Τσίπρας και η κ. Μέρκελ ορίζουν μία συνάντηση συνεργατών τους, όπως εν προκειμένω ο κ. Παππάς, είναι λογικό αυτοί να περιστοιχίζονται και από άλλους συνεργάτες που γνωρίζουν τα θέματα» ενώ διευκρίνισε: «Αν πήγαινα εγώ, θα έπρεπε να είναι και ο Σόιμπλε».

Ακόμη ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε φίλο του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και πρόσθεσε ότι στο EuroWorking Group θα παρίσταται και ο κ. Χουλιαράκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ακόμη είπε πως η τεχνική διαπραγμάτευση είναι εύκολη μεταξύ των δύο πλευρών ωστόσο για να είναι βιώσιμη χρειάζεται και πολιτική διαπραγμάτευση: «η σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών τεχνικά είναι εύκολη, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση για να είναι βιώσιμη»

Όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα όπου υπάρχει διαφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το Μάρτιο το 1,2% - 1,5% ήταν εφικτό, τώρα όμως όχι.

Ακόμη σχολίασε και την παραίτηση της Έλενας Παναρίτη από το ΔΝΤ και είπε: «Η Ελλάδα έχασε, που δεν θα την εκπροσωπεί στο ΔΝΤ η Έλενα Παναρίτη γιατί ήταν ιδανική επιλογή» και συμπλήρωσε για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιλογή του: «Οι βουλευτές όμως που έχουν την νομιμοποίηση της λαϊκής ψήφου έχουν δικαίωμα να εκφράσουν δημόσια της αντιρρήσεις τους με τις επιλογές μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ