Ντομπρόφσκις: «Εκτιμώ ότι θα υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες»

Ντομπρόφσκις: «Εκτιμώ ότι θα υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες»
«Μπορεί να υπάρξει ένα staff level agreement που θα μπορεί να κατατεθεί στο Eurogroup, αλλά αυτό απαιτεί πολιτική βούληση, κυρίως από την ελληνική πλευρά. Χρειάζονται λιγότεροι τακτικοί ελιγμοί και περισσότερη δουλειά επί της ουσίας», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Την εκτίμηση ότι μια συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές μπορεί να επιτευχθεί τις επόμενες μέρες κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις.

«Είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε τις επόμενες μέρες -αν όχι αύριο- στους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα και στα συγκεκριμένα μέτρα για να τους πετύχουμε», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι για την Ελλάδα «είναι σημαντικό να πει με ποια μέτρα δεν συμφωνεί και τι είναι διατεθειμένη να πράξει».

«Νομίζω ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες μέρες. Μπορεί να υπάρξει ένα staff level agreement που θα μπορεί να κατατεθεί στο Eurogroup, αλλά αυτό απαιτεί πολιτική βούληση, κυρίως από την ελληνική πλευρά. Χρειάζονται λιγότεροι τακτικοί ελιγμοί και περισσότερη δουλειά επί της ουσίας», τόνισε ο κ. Ντομπρόφσκις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ